Steve McClaren it is...

Det er en dårlig bevart hemmelighet som ble offentlig fredag. Steve McClaren er mannen som overtar managerjobben i QPR etter Ian Holloway

Steve-McClaren_AI_2921854b
McLaren trøster Keogh etter playoff-finalen i 2014

Av STIAN KARLSEN

Ryktene om McClaren oppstod allerede før Ian Holloway forsvant ut porten på Loftus Road. Den store massen av QPR-supportere er delte i meningene om både avskjedigelsen av Ian Holloway og ansettelsen av Steve McClaren. 

Gode tall
Hvis man utelukkende skal se på tallene så er McClaren et stort steg "opp" fra Holloway. McClaren har 9 managerperioder bak seg fra starten av karrieren i 2001. 
Han har bakgrunn fra Middlesbrough, Twente, Wolfsburg, Nottingham Forest, Derby, Newcaslle og det engelske landslaget. Han har ifølge wikipedia 619 kamper bak seg og står med en seiersprosent på anstendige 44,9 %. 

Til sammenligning har Ian Holloway 951 kamper og en seiersprosent på 36,1. Han fikk totalt 80 kamper i sin siste periode i QPR og 32,5% av kampene endte med seier. 

Kjenner klubben godt
Steve McClaren kjenner QPR fra innsiden etter at han var i klubben 3 måneder i 2013. Da i trenerteamet under Harry Redknapp. McClaren fikk mye av æren for at QPR startet sesongen veldig bra, og laget var ubeseiret og toppet championship da han forlot klubben til fordel for Derby i september. 

Skjebnens ironi førte til at QPR møtte Derby i playoff-finalen på Wembley mai 2014, med Redknapp og McClaren i hver sin managerstol. Derby var det klart beste laget den dagen, men vi husker alle at Bobby Zamora avgjorde kampen i sluttsekundene og sendte QPR til Premier League. 

Har troen
Den nå 57-årige McClaren uttrykker glede over å være tilbake på Loftus Road. 

- Det er flott å være tilbake - og det er en utfordring som jeg er veldig begeistret for.

- Jeg må innrømme at jeg har fulgt klubben tett de siste fem årene, på grunn av de tre månedene jeg hadde her i 2013. 

- Fra utsiden har jeg sett fremgangen, arbeidet og endringene som har foregått - spesielt de siste to årene - i å strømlinjeforme troppen og senke budsjettet. Styret og eierne fortjener kreditt for den jobben.

McClaren har vært i Derby, Newcastle og Derby igjen etter at han forlot QPR i 2013. Derby/McClaren har vært en god match, men oppholdet i Newcastle og Premier League ble ingen suksess. 

- Nye yngre spillere har vært et friskt pust i QPR, og det er spennende for fremtiden. Jeg liker å spille attraktiv, angripende fotball - og vi har unge, sultne fotballspillere her som kan spille på den måten.

- Prioritet én er å vinne fotballkamper - men vi ønsker å vinne dem i en bestemt stil.

Vi ønsker McClaren lykke til i QPR. Det kan han trenge.... 

Vi er litt bitre på at Holloway måtte gå, og naturlige skeptikere da McLaren nå er ansatt. Tony Fernandes har lovet oss en forklaring på hvorfor Holloway måtte gå. Den er vi spent på, men nå må vi stå bak den manageren klubben har. Blir spennende å se om McClaren kan bli vår nye "Warnock". Vi har defintivt hatt managere med langt dårligere CV´er og ansettelsen er også et signal om at vi ønsker å satse på mer en 16.plasser i championship. 

Hva fører ansettelsen med seg? 
Chris Martin (Derby) har vært linket omtrent like lenge til QPR som McClaren. Han er ute i kulden hos Derby-manager Gary Rowett, samtidig som McLaren er stor fan av spissen. Den overgangen virker veldig sannsynlig. 

Hvem McClaren tar med seg i trenerteamet er enda ikke offisielt.

U R´sss

 

 • 2018-19

  Spennende. Gleder meg til høsten. Har trua på fyren her.

  2018-05-27 00:09:23
  [Svar]
 • Steve

  Jeg sitter med en følese av at McClaren sin aller beste periode i karrieren var når han var ass. manager hos oss. Betyr det at han får med spillergruppa som sist gang? Hmmm tiden vil...

  2018-05-19 14:37:59
  [Svar]