Av STEINAR SÆTHER

Onsdag var det et samla lag som hjalp Joe Lumley å holde buret reint for Millwall-baller. Litt synd at avslutterne våre ikke fikk dytta den samme ballen over streken på motsatt banehalvdel - men intet er nytt under flomlyset, vi er ikke bedre i angrep dessverre. Samtidig, stort sett alle andre resultater der nede i myra gikk vår vei.

Swansea kommer til Loftus Road i dag uten annet enn æren å spille for, sånn det har vært de to siste ukene. Imidlertid har Graham Potter sitt mannskap spilt for æren og har tre seiere på rad nå, og ikke bare det, med lave skuldre spiller de veldig god fotball, seiren 3-1 over Stoke var egentlig altfor liten ut i fra sjanser og spill. Og i midten av mars lagde de store problemer for Man City i FA-cuper, sjøl om det til slutt ble tap 2-3 på Liberty Stadium.

Mulder og Nordfeldt har delt på jobben mellom stengene. Ute på resten av banen spiller van der Hoom alt i forsvar, Grimes og Roberts det samme på midtbanen og McBurnie det samme i angrep. Denne spissen er i storform om dagen og har nå totalt 17 mål hvorav 9 på de siste 11 kampene. Våre gamle venner Routledge og Fer holder fortsatt ut og spiller i omtrent halvparten av kampene. Routledge har for øvrig netta 3 ganger, Fer èn gang. 

Spillergruppa har spilt seg fram til 16-8-16 og 55-50, altså ikke et kjedelig lag for nøytrale tilskuere heller. Ute av grenseporten fra Wales til England har svanene prestert middelmådige 5-4-11 og 20-28, og det er forstås akkurat motsatt av hjemmestatistikken. 

Disse store fugla har vært vriene for oss voktere av Dronningens Park den seinere tida. På de siste 5 kampene har vi tapt 4, unntaket var en U. Men ser vi på de 25 siste kampene, da er cuper medregnet, har vi 10-10-5, og det lever vi helt fint med.

Fins det noen skader eller sjukdomsforfall å skrive om foran kampen? Tidlig lørdag morgen ser det ut som begge lag har en mann ute, for oss er det Bidwell med skade. Litt tvil rundt et par svaner, men de spiller antagelig om de blir satt opp i førsteelleveren.

For meg er Potters mannskap favorittene til kampen. Håpet mitt er at de roer litt ned, særlig borte, sånn at våre karer kan komme fra kampen med et resultat å være bekjente av. Dog veit vi hvem vi har tapt for i de seineste hjemmekampene, og siden ting gjentar seg kan det fort bli tap mot en motstander av bedre kaliber enn de to foregående. Men la meg si uavgjort 1-1 som er et sannsynlig resultat.