Av DAG HÅKON HELLEVIK

Kampen gikk på fredag den 13, og at dette ville bli en uheldig dato for noen lå i kortene hele tiden. Til slutt ble den veldig uheldig for svenskene.

Det ble spilt «syverfotball» på liten bane, vegg i vegg med den friidrettsstadion  som forhåpentligvis skal bli QPRs nye stadion ved Warmwood Scrubbs. Det tilreisende norske laget var forsterket med et par lokale helter med norske røtter. Riktignok var det svenske Oscar Dahlgren som scoret aller først, men etter en jevn første omgang med 1-1 til pause tok nordmennene helt over i andre, og det var aldri tvil om hva som ville bli utfallet. De norske målene ble scoret av David Cox (3), Steve Kettle og Pål Morten Borgli.
 

 
Vinnerlaget, bak fra venstre: John Tore Pedersen, Svein Bjørnå, Ragnar Ydse, Eivind Vasstrand og Pål Morten Borgli. 

Foran fra venstre: Sverre Brendbakken, David Cox, John Arild Løken, Steve Kettle, Ståle Handeland og Jonas Stenberg. 

 
Sverige; (bak fra venstre)  Henrik Svensson, Fredrik Berglund, Daniel Andersson, Oscar Dahlgren og Patrik Lindenmo. 

Foran: Mats Ekberg, Reijo Tuulaniemi and Jens Göthberg. 

Liggende: Matz Peterson 

 

Det var de svenske supporterne som var initiativtakere og arrangører til dette historiske oppgjøret. Som det passer seg når man utfordres til duell fikk QPR Norway velge våpen, i dette tilfellet drakt, og det var derfor vi som fikk gleden av å spille i hoops. Det ble rigget til et draktsett av vår egen QPR Norway-drakt fra i fjor høst, så aldri har vel et norsk supporterlag stilt til kamp bedre uniformert enn denne gangen. Motstanderne måtte pent bruke andredrakten, som var helt hvit og fikk dem til å se ut som Leeds United. Det  var også en grunn til at det smakte ekstra godt med seier!

QPR gjorde god reklame for kampen på forhånd, den ble annonsert både på klubbens nettsider og i pausen under oppgjøret mot Sheffield Wednesday tirsdagen før. Dessuten stilte Andy Sinton opp denne gangen også, QPRs utmerkede klubbambassadør delte ut medaljer etter kampen og bidro til å løfte banketten etterpå.

Nå vil svenskene ha revansj, og det hadde vel vi også bedt om dersom vi hadde blitt så til de grader grundig slått. Den saken får vi komme tilbake til. Vi nordmenn kan bruke de neste ukene til å kose oss over en stor seier, og til å håpe at moderklubben også kan avslutte sesongen på en god måte.

 

Ragnar Ydse i godt driv 
 
 

Yngstemann på banen; Jonas Stenberg 

 

 
 
 

God stemning etter kampen!