Tap i Sheffield

Fem kamper ubeseiret i julestria er meget bra, men mot Sheffield United på Bramall Lane ble det tap lørdag ettermiddag. Ikke var det god underholdning heller... 

Sheff U 2

Av STIAN KARLSEN

David McGoldricks scoring i førsteomgangen var det som skilte lagene da QPR gikk på sitt første tap i 2019. 

Steve McClaren stilte med uendret mannskap fra kampen mot Aston Villa på nyttårsdag, og halvparten av spillerne hadde fått godt med hvile da de ikke spilte mot Leeds i FA-supen. 

Lumley med Bidwell, Lynch, Leistner og Furlong i backrekka foran seg. Scoren og Cousins sentralt på midten med Wszolek og Freeman på hver sin kantplass. Eze tok sin vante plass rett bak Nahki Wells på topp. 

Vi visste å forhånd at dette kom til å bli en veldig tøff ettermiddag i Sheffield. Det var da også hjemmelaget som hadde de beste mulighetene tidlig, selv om antallet målsjanser var få.  United-kaptein Billy Sharp fant McGoldrick inne16-meteren etter fire minutter, men sistnevntes avslutning gikk utenfor stanga til Joe Lumley. 

Ollie Norwood er nestemann som prøver seg etter 24 minutter. Skuddet fra 30 meter hadde Lumley god kontroll på. Sheffield United begynte klart best, men QPR var i ferd med å komme godt inn i oppgjøret på dette tidspunktet. 

De rosa yppet seg også litt i forkant av kampens eneste scoring med et par halvsjanser uten at det var noe skikkelige farligheter på ferde. I det 37 minuttet så kom kampens eneste scoring. Innlegg fra Norwood ble møtt av McGoldrick på kanten av femmeteren, og han viste hvorfor han har vært en av championships farligste spisser over veldig mange sesonger. Avslutningen med hodet var klinisk, hard og levnet små sjanser til Lumley. 

Sheff U 3.jpeg

Jordan Cousins og Ebere Eze prøvde seg begge fra lang distanse før hvilen, men ingen av dem fikk drømmetreff og skapte ikke de store utfordringene for Dean Henderson i målet til Blades.  

1-0 til pause var et greit resultat, selv om det knapt hadde vært målsjanser så hadde hjemmelaget vært noen hakk bedre enn QPR. 

Den andre omgangen ble veldig sjansefattig. McClaren prøvde å endre kampbildet med sine bytter. Osayi-Samuel og Smith kom inn før halve omgangen var spilt for Wszolek og Cousins, men klarte ikke utgjøre noen forskjell. 

Nærmeste var vi ved Freeman i god posisjon to ganger. Dessverre fikk han ballen på høyrefoten den ene gangen, og det er ikke er hans foretrukne. Ballen trillet pent og pyntelig inn til Henderson. Andre forsøket var bedre, men gikk centimenter til siden for stangen. Sannheten er at Sheffield United hadde god kontroll på oss og vi hadde defensivt god kontroll på dem etter scoringen. Det ble liksom aldri skikkelig spennende og kampen ebbet ut uten den helt store dramatikken. Ingen dårlig bortekamp, men offensivt er det veldig mye å gå på. Når Nahki Wells ikke har dagen så blir det blytungt. Spesielt mot en bunnsolid motstander som Sheffield United tross alt er.

Vi krysser fingrene for at vi er tilbake på vinnersporet mot Preston North End neste lørdag. 

Sheffield United-QPR 1-0 (1-0)
Mål: McGoldrick (37)