Etter å ha spilt uavgjort 1-1 mot RKC Waalwijk og vunnet 1-0 mot PSV, så avsluttet QPR sin preseason-tour i Nederland mot Groningen mandag. Der ble det tap 3-1.

Hva skal vi legge vekt på?
Pre-season er for mange lite spennende, men det er da man kan danne seg et bilde av nykommere og unge egenproduserte spillere. Viktigere enn resultatet er faktisk hvordan de "usikre kortene" presterer frem mot ligaåpningen.

Flere nykommere fikk spilletid mot Groningen. Nyinnhentede Joel Lynch spilte ikke mot PSV fredag på grunn av en strekk. Han fikk nå 51 minutter, før han måtte ut med "føling" mot Groningen.

Kpekawa, Borysiuk, Petrasso, Shodipo og Kakay er andre spillere som blir fulgt litt ekstra med på som fikk spilletid i denne kampen. Kpekawa og Borysiuk markerte seg med matchavgjørende inngripener. Begge dessverre negative. Kpekawa headet inn 0-2 i eget nett, mens Borysiuk forårsaket straffesparket som ga 1-3.

Ett annet poeng er at Tjaronn Chery spilte 45 minutter mot sine gamle lagkamerater denne kvelden.

Ingen nordmenn
Groningen har to nordmenn i stallen, Ruben Yttergård Jensen og Aleksander Sørloth. Ingen av disse var i aksjon i mandagens kamp mot QPR.

Kampen
0-1 kom etter 13 minutter. Tom van Weert snek seg inn bak Caulker og fikk avsluttet. Matt Ingram i QPR-målet reddet glimrende, men måtte gi retur. På returen var Bacuna først og satte inn ledelse til de nederlandske vertene.

0-2 kom, som nevnt, på ett selvmål av Kpekawa midtveis i den andre omgangen.

QPR scoret sitt mål til 1-2 rett etter.  Michael Doughty snappet opp en dårlig pasning og fant Jay Emmanule-Thomas. Hans førstetouch gjorde at han kom seg Groningen-keeperen og enkelt kunne sette ballen i buret.

El Khayati var nær ved å utligne med sitt venstreben, men forsøket ble reddet mesterlig. I stedet ble det straffe til Groningen påført av innbytter Borysiuk. Hoeasen var sikkert fra straffemerket og satte inn sluttresultatet 1-3.