Av: EMIL FJELD OLSEN

Chris Ramsey gjorde tre bytter på laget som møtte Hull. Suspenderte Barton ble erstattet av skadereturnerte Sandro, som har vært tilskuer siden han forlot St. James' Park for over tre måneder siden. Kranjcar og Rio måtte også vike, for henholdsvis Hoilett og Onuaha. Gledelig var det også at unggutten Furlong fikk sin andre start på rad. Uten Barton ble Zamora tildelt kapteinsbindet.

Underholdene førsteomgang
Kampens innledende fase var god, spesielt Sandro var sentral, han ga tilsynelatende tett oppunder 100 % i hver eneste duell. De første 20 minuttene var det ingen tvil om hvilket lag som spilte best, vi spilte med selvtillit. Både Phillips og Hoilett svingte inn flere innlegg, uttellingen uteble.

I midtforsvaret til Arsenal spilte urutinerte Gabriel, stakkaren fikk skillelig juling av Zamora. Kapteinen vant de lange ballene, etter etparogtyve minutter dempet han ballen i kjent stil ned til Austin som klemte til fra knappe 20 meter, Arsenal-keeperen med god kontroll.

Etter sjansen våknet Arsenal, de klarte å etablere trykk, men målfarlig ble det ikke. Sjansene kom derimot for QPR, først ved Phillips som blir stoppet av en god Ospina i Arsenal-buret, deretter en rakett fra Austin som strøk stolpen.

Rett før pause måtte Onuaha forlate banen etter en kollisjon med Caulker, før Hill kom innpå viste Arsenal sitt offensive arsenal. Fin en-touch-fotball ender med skudd fra Cazorla, flott fotball og flott redning av Green som avverger mål.

Arsenal ut i hundre
Etter pause ble det tydeligere og tydeligere hvem som er kanoner og hvem som er noe ala vannpistoler, Arsenal møtte andreomgangen offensivt. Etter bare minuttet ble Arsenal snytt for straffe da Henry var i overkant ivrig med armene i feltet.

De neste 15-20 minuttene lignet på starten av førsteomgang, rollene var dog snudd, Arsenal var det beste laget. Ser vi bort ifra et godt distanseskudd fra Phillips var det laber angrepsfotball fra hjemmelaget.

Arsenal ble bedre og bedre og det lå et mål i luften. Det er spilt 64 minutter når Arsenal får uttelling, de kontrer og Gibbs kommer til skuddmulighet fra skrått hold, Hill kaster seg ned og blokkerer mesterlig, blokkeringen havner i beina på en heldig Giroud som sender Arsenal i føringen.

Et par minutter senere kløner Caulker i forsvar, Sanchez ender opp alene med Green, sistnevnte gjør veldig solid inngripen når han forhindrer dobling. Ytterligere to minutter senere skjer akkurat det som ikke skal skje, Sanchez utfordrer Furlong inne i feltet og skyter overraskende i nærmeste, fortjent 0-2 til guttene fra Nord-London.

Perioden etter 0-2 så mørk ut, og det virket mer sannsynlig med 0-3 enn en redusering. Green var stålende i dag og etter 75 minutter flikket han et forsøk i stolpen, Arsenal var totalt dominerende og uten Green i form ville det sett verre ut.

Austin-mål ut av ingenting
Uret tikket 80 minutter og ting så fortsatt mørkt ut, det var helt til Austin mottok ballen på 16 meter. Et par arsenal-forsvarere tok et par steg tilbake, Austin nølte selvfølgelig ikke og curla ballen forbi Ospina. Plutselig var kamp igjen.

Målet fikk fart på laget, og akkurat som i tilsvarende oppgjør på Emirates ble det forsøkt en skikkelig sluttspurt. Arsenal forsvarte seg godt de siste minuttene og det ble ikke noen store sjanser. Uavgjorten var ikke til å redde.

Det beste laget vant i dag, selv om det ble tap var det på langt nær ikke noen dårlig oppvisning. Poeng ble det dog ikke, ny sjanse i nytt london-derby på lørdag.

QPR-Arsenal 1-2 (0-0)