Av STIAN KARLSEN

Kazenga LuaLua viste akrobatikk både ved scoringen og den etterfølgende feiringen da han ga QPR ledelsen på Deepdale lørdag ettermiddag. Dessverre holdt det ikke helt inn. Preston snudde oppgjøret og QPR avsluttet med 10 spillere på banen etter at Luke Freeman ble uforståelig utvist.

Laget
Holloway gjorde en tvungen endring på laget som slo Wigan i midtuka. Kazenga LuaLua startet oppgjøret siden Grant Hall ble skadet sist. Han kom også inn da Hall ble skadet mot Wigan, så laget var i praksis uendret til oppgjøret på Deepdale. Da ble formasjonen fra start 4-4-2 denne gangen.

Straffe
QPR ropte på straffe tidlig i oppgjøret da Matt Smith ble lagt i bakken i 16-meteren. Ropene ble avfeid og dommeren vinket spillet videre. Etter en jevnspilt første halvtime, med brukbare muligheter foran begge mål, så skulle QPR ta ledelsen etter 36 minutter.

Darnell Furlong kastet langt inn i feltet fra QPR sin høyre side. Preston klarte ikke å klarere og ballen endte opp hos LuaLua. Han stod med rygge mot mål og kjørte en akrobatisk hælflikk for å få ballen mot mål. Det viste seg å være perfekt utført og satte både forsvarere og keeper ut av spill. Ledelsen ble feiret med en like akrobatisk øvelse. Spretten kar denne Kazenga!

Kortvarig
Gleden skulle imidlertid ikke bli langvarig. Preston satte inn utligningen før lagene gikk i garderoben til pause. Rett før pausesignalet gjorde Aiden McGeady uta av ingenting. Han trakk seg inn fra QPR sin høyreside, hadde en mann på seg og QPR så godt organisert ut, og avsluttet med en kanonkule fra 18 meter. Flott avslutning i det lengste hjørnet og Smithies var sjanseløs.

I begynnelsen av andre omgang kjørte Preston opp tempoet og jaget ledermålet. Holloway byttet ut Smith og Furlong halvveis i omgangen med Sylla og Ngbakoto, men kunne ikke forhindre hjemmelaget i å ta ledelsen i det 72 minuttet. Hugill møtte en corner i fart på femmeteren og bredsider ballen mot mål, Smithies er lynkjapt nede og redder glimrende, men må gi retur. Hugill er først på returen også og kan ikke unngå å sette ballen i nettet på andre forsøk.

Uforståelig rødt
Vondt blir til verre fem minutter etter at Preston tok ledelsen. Luke Freeman blir taklet, kommer ut av balanse, og tråkker helt tydelig ufrivillig på motstanders bein. Dommeren er ikke av samme formening og gir Freeman det gule kortet. Ettersom Freeman hadde gult fra tidligere i oppgjøret så ble det en tidlig dusj denne ettermiddagen.

Helt uforståelig at dommerteamet ikke ser at dette er en uforskyldt hendelse!

Etter dette blir det vanskelig å få med seg noe fra Deepdale og Preston er nærmere 3-1 i avslutningen enn QPR er utligningen.