Av STIAN KARLSEN

Washington har slitt med å få ut sitt potensiale etter overgangen fra Peterborough i januar 2016. Det ble ingen scoringer forrige sesong, og det har også vært traust i første halvdel av denne sesongen. Nå ser det ut til at «ketchupeffekten» er i ferd med å innfinne seg. Fire mål har det blitt på de seks siste matchene, og mot Wigan i kveld var han banens beste spiller.

Uforandret
Ian Holloway praktiserte “Never change a winning team” tirsdag kveld og sendte de samme 11 som banket Birmingham 4-1 på St.Andrews lørdag. Det betød Smithies i mellom stengene med Furlong, Bidwell, Onuoha, Hall og Lynch foran seg. På midten var det fornyet tillit til Manning, Wszolek og Freeman. På topp var Smith og Washington makkere igjen.

Tidlig jubel
QPR fortsatte der de slapp på lørdag og scoret tidlig mot Wigan. 1-0 kom allerede etter 4 minutter og som på lørdag var det Matt Smith som fikk æren av å sette inn den første. Et langt utspill fra Smithies treffer Washington som passerer sin oppasser på venstresiden. Matt Smith følger på i kontringen og får en enkel jobb da han blir servert i feltet av Washington og setter sikkert inn ledelsen med venstrebeinet.

Kjapp utligning
Ledelsen skulle vare i omtrent 13 minutter. Balltap på egen halvdel fører til at Omar Bogle får ballen på vår venstreside. Han lurer av Lynch og drar seg inn i 16-meteren. Lynch tyr til ufine midler og klipper ned Bogle. Dommeren er ikke i tvil og peker på straffemerket. Den avgjørelsen er det vanskelig å si noe på når man ser reprisen.

Omar Bogle tar selv straffen. Vår «uslåelige» keeper, Aleksander Smithies, viste seg fra en menneskelig side denne gangen og utligningen var et faktum. Smithies gikk til høyre og ballen gikk inn i det venstre hjørnet.

Skade i ansiktet
Da halvtimen nærmet seg ble Holloway tvunget til å gjøre sitt første bytte for kvelden. Grant Hall måtte av banen med en ansiktsskade. Kazenga LuaLua kom inn og dette tvang også frem en formasjonsendring til 4-4-2.

Fantastiske Smithies
QPR spilte ikke like godt denne kvelden som man gjorde på lørdag, og kampen var vidåpen i lange perioder. Aleksander Smithies har berget laget ved flere anledninger denne sesongen, og viste også denne kvelden hvor verdifull han er.

Rett før pausen dro han frem en redning av ypperste kvalitet da han fikk slått headingen til bortelagets Buxton over tverrliggeren. Rett etter pause var han igjen på rett plass da målscorer Bogle fyrte av fra god posisjon. Vår burvokter fikk slått ballen glimrende til corner.

Seiersmålet
QPR fikk sitt første skudd på mål i den andre omgangen etter kvarteret spilt. En klarering ender hos Washington som overlater ballen til Freeman som setter fart fremover. Han finner LuaLua på hjørnet av 16-meteren. LuaLua prøver å utfordre, men «mister»(?) ballen innover i banen. Der dukker Washington opp, «snur på flisa» og banker ballen ned i høyrehjørnet til keeper. QPR var i føringen igjen!

Målscorer og assistent feirer 2-1!!

Presset som aldri kom
Conor Washington måtte forlate banen, med skade(?), syv minutter etter vinnermålet. Ngbakoto kom inn. Wigan var ikke i stand til å produsere det helt store etter 2-1 og QPR hadde god kontroll på begivenhetene. 14 minutter før full tid tømte Holloway banen for kveldens målscorere og byttet ut Smith til fordel for Idrissa Sylla.

4 minutter tillegg gikk overraskende nok uten dramatikk og QPR-spillerne kunne strekke armene over hodet for tre særdeles viktige poeng.

Ikke bare at QPR fikk tre poeng, men Wigan måtte reise hjem slukøret med null. Det gjør at man nå er 10 poeng over streken og står nå med 40 poeng. Det er nå kun teorier som kan hindre våre gutter i å spille championship-fotball også neste sesong. Det tør vi påstå nå!

Conor Washington
Banens beste var denne gang Conor Washington. Han satte opp den første scoringen, og satte selv klinisk inn 2-1. Han er direkte, utfordrer og skaper sjanser. Hardtarbeidende har han alltid vært og nå ser det ut til at han blomstrer under Ian Holloway sin ledelse. Det er moro å se!

Ellers er Aleksander Smithies igjen dønn solid som sisteskanse, selv om straffestatistikken (7 av 11 nå!) fikk seg et lite skudd for baugen denne kvelden.

Ekstra honnør også til Kazenga LuaLua som skapte mye trøbbel for bortelaget etter at han kom inn. Flink til å bruke farten sin og utfordre.

QPR-Wigan 2-1 (1-1)
Mål: Smith (4), Bogle (17), Washington (60)

QPR: Smithies, Bidwell, Furlong, Hall (LuaLua 28), Onuoha, Lynch, Manning, Freeman, Wszolek, Smith (Sylla 76), Washington (Ngbakoto 67)