Av STIAN KARLSEN

Loftus Road. Navnet har selvsagt en stor verdi for oss som supportere, i alle fall affeksjonsverdi. Onsdag kveld annonserte klubben at stadionnavnet vil forandres allerede fra den kommende sesongen. 

Det nye navnet lyder... 
Hva som blir det nye stadionnavnet kan du som QPR-supporter være med å avgjøre ved å velge hvilket veldedig formål. 

https://www.qpr.co.uk/news/club-news/qpr-to-gift-loftus-road-naming-rights-to-local-charity/

 

 


Hvorfor?
Dette ser ved første øyekast selvsagt ut som en særdeles flott ting av QPR å gjennomføre, men reaksjonene har ikke latt vente på seg. Det kan man jo skjønne da vi vet at navnerettigheter til et stadion er verdt en hel del penger, og når man vet at QPR er underlagt FFP-restriksjoner så er det ikke overraskende at det finnes skeptikere der ute. 

- Er dette bare en "reklame" for å videreselge rettighetene ved en senere anledning?
- Er det "smøring" av lokale myndigheter for å oppnå andre mål? (ny stadion etc.)

Det er naturlig nok mange spørsmål der ute.

Uten å påvirke noen så er dette foreløbig hotteste objektene på sosiale medier:

http://www.thekpf.com
https://grenfellfoundation.org.uk

Den første er Kiyan Prince foundation som ble stiftet etter at 15 år gamle Kiyan Prince ble knivstukket og drept i 2006. Det er Kiyan sin far, Mark Prince, som dannet organisasjonen som driver med forebyggende arbeid mot ungdomsvold i lokalsamfunnet. Kiyan Prince var en del av akademiet i QPR da han ble drept og således er dette en organisasjon som står QPR-supporteres hjerte nært. 

Grenfell foundation ble stiftet i 2018 etter at boligtårnet brant ned i 2017. Organisasjonen skal ivareta de som bodde i leilighetskomplekset, deres familier og lokalsamfunnet rundt. 

...mer onde tunger vil ha det til at Loftus Road bør døpes om etter den bakre fireren til QPR da de til stadighet driver med veldedighet. 

Trolig vil navneendringen i førsteomgang forandre lite. Sammenlignbart er kanskje Newcastle sin hjemmebane som ble forandret til Sports Direct Stadium for noen sesonger tilbake. Den heter fremdeles St.James Park blant majoriteten av oss, og spesielt for Newcastle-fansen. Så lenge vi spiller i W12 så vil det bestandig uansett være : "This is Loftus Road, we are QPR" 

Hva syntes dere?