Av STIAN KARLSEN

Jonathan Kodjia mål i femte spilleminutt gjorde at hjemmelaget tok alle poengene, men Villains hadde lykken med seg i den andre omgangen. QPR hadde kanskje fortjent mer enn resultatet tilsier. Holloway menn dominerte nemlig banespillet fullstendig i den andre omgangen, men utligningen kom aldri. Innbytter Matt Smith heading, som gikk centimeter på utsiden, var det nærmeste laget kom.

Laget
Aprilmåned har et hektisk kampprogram og kanskje var det derfor Holloway gjorde fem endringer på laget som tapte 1-0 for Derby County fire dager tidligere. Sean Goss, Massimo Luongo, Yeni Ngbakoto, Jamie Mackie og Idrissa Sylla var spillerne som kom inn fra start.

Alex Smithies startet i mål, med en firere bestående av Darnell Furlong, Nedum Onuoha, Grant Hall og Jake Bidwell foran seg. Goss og Luongo ble satt opp på tre-manns midtbanen sammen med Luke Freeman, mens Ngbakoto og Mackie spilte kanter for å hjelpe Sylla i angrep.

Villa, formlaget i ligaen med seks seire fra sine siste syv kamper, startet i en 4-5-1 formasjon, med en brennhet toppscorer i Kodjia på topp.

Rett i strupen
Rangers ble satt under press fra kick-off, og Albert Adomah´s kanon med venstrebenet traff stolpen klokkerent innenfor de tre første minutter. QPR tok ikke advarselen bare to minutter senere skulle de ligge under.

Kodjia og Leandro Bacuna spilte en ryddig vegg og Villa-spissen klemte til fra 16 meter. Smithies hadde absolutt ingen mulighet på skuiddet og dermed var hjemmelaget i ledelsen

Hjemmepublikum var i full fyr, men Rangers prøvde å svare øyeblikkelig, med Ngbakoto sitt skudd fra 25 meter. Avslutningen forandret retning og ble dessverre ingenting ut av.

Våknet
Etter en svak start vokste våre menn inn i kampen. Mackie prøvde lykken fra langt hold midtveis i omgangen, men utbyttet ble "nesten". QPR hadde ballen mye, men hjemmelaget produserte de beste sjansene før pausen

Begge lag forble uendret etter pause. Vertene skapte den første sjansen av betydning også i den andre omgangen, da Adomah fik skutt fra 11-yards etter 51 minutter. Villa skapte igjen en anstendig mulighet fem minutter senere, når Nathan Baker fikk ballen på kort hold. Luongo var på rett sted til rett tid og fikk ryddet ballen i sikkerhet.

Luongo viktig, og innbytterne viste seg frem
QPR var det beste laget spillemessig og Luongo/Freeman kjørte laget fremover så fort anledningen bød seg.
Holloway gjorde sin første endringen da han erstattet Sylla med Matt Smith etter drøye timen.

Smith fikk en nesten umiddelbar effekt, men avslutningen på Ngbakoto sitt innlegg gikk utenfor den venstre stolpen. Bare sekunder etter at han hadde entret banen.

QPR var best og Holloway begynte å bli rastløs. Stemningen var ikke lenger like høylydt rundt Villa Park, og QPR gjorde sitt andre bytte for kvelden da Goss gikk ut på bekostning av Washington.

Washington viste seg også umiddelbart frem, og avsluttet hårfint utenfor stolpen rett etter han kom inn. Det begynte å lukte utligning.  Michael Petrasso erstattet Furlong som siste bytte for ian Holloway denne kvelden.

Resultatløst press
AV-manager Steve Bruce svarte med sin første endringen, da tidligere Brentford-spissen Scott Hogan kom inn, men det var fortsatt QPR som skapte de største truslene da klokken nærmet seg 90 minutter.

Laget ga alt de hadde også i de fire minuttene av overtid, men utligningen kom aldri til tross for til tider konstant press i den andre omgangen. Dermed ble det avgjort i løpet av kampens første fem minutter og det ebbet ut med 1-0.

En langt bedre prestasjon enn mot Derby fredag, men et Aston Villa i form på hjemmebane klarte å sikre seg marginene i dette oppgjøret.

Aston Villa-QPR 1-0 (0-0)
Mål: Kodija (5)