Tilbake på Nightmare Ground

Men noe trigger trua på uavgjort!

Av STEINAR SÆTHER

21 grande.jpgDet var, la oss si, en litt dempa stemning i sofaen sist lørdag da pottemakerne gikk opp til 2-0 på Kiyan Prince Foundation Stadium. Stemningen ved kampslutt derimot, var upåklagelig! Ting snur av og til helt rundt i fotball, som den gjorde for ei uke sida, og en vesentlig årsak er at det var en åpen kamp. Ingen Stoke-buss sto parkert sjøl på 2-0, da vil det åpne seg for spillere som Bright, Eze og Hugill. Takk skal dere ha, Stoke!

Lørdag reiser vi atter en gang til Nightmare Ground i Nottingham. En gledens dag forrige sesong da vi vant for første gang noensinne, det med 1-0. De foregående 42 åra lar vi passere i stillhet!

Skogvokterne har hatt en god sesong og innehar 5. plassen foran denne serierunden. Tallene 15-10-8 er ikke voldsomt gode men i Championship kommer en altså høyt på tabellen med disse tallene. Samme dag som vi snudde totalt mot Stoke, holdt Forest godt følge borte mot ligaledende WBA, og de fikk en fortjent utligning (2-2) på overtid. Dog er ikke formen på topp, for 2-1-2 er resultatmessig på det jevne. I divisjonen er det faktisk kun tre lag som kan sies å være i god form, nevnte WBA samt Cardiff og Birmingham.

Det mest underholdende laget i Championship - oss med 109 mål! - klatra èn plass opp. Viktigere er det at avstanden til øverste nedrykkslag, Wigan, økte til 11 poeng. Fortsatt mener jeg at for å være på den sikre sida, må vi ha 50 poeng i mai. Da kan ikke mange nok lag under oss ta oss igjen.

Hele seks spillere reiste videre fra Nottingham i januarvinduet. En av dem som blei solgt var vår gamle venn Jack Robinson som Sheffield United fant så spennende at de la ut en brukbar sum for. Tre mann kom inn samme vindu, det er herrene Bong, da Costa og Diakhaby. Disse har vært med på å øke standarden i spillergruppa, så kudos til manager Lamouchi.

Tidligere i uka var det tvil rundt en rekke skogvoktere, i dag er alle minus èn friskmeldte. Vi har kun Owens ute, så toppede mannskap er å forvente. Med tanke på tabellplasseringene våre er hjemmelaget favoritt. Men måten vi spilte på borte mot Swansea forteller meg at et uavgjort resultat her er innafor rekkevidde. På (vårt) Nightmare Ground har hjemmelaget donert vekk poeng i hele 8 av 16 kamper - som også trigger trua på poeng. Enten taper vi av "vane" med ett mål, eller vi manner oss opp til U 1-1. Trur mest på det siste!