Det var knyttet stor spenning til hva slags reaksjon QPR skulle komme med etter 3-0 mot Leeds i seriepremieren. På bortebane i Wales mot Cardiff så ga gutta våre et klokkeklart svar på at de blir vanskelige å klå seg på denne sesongen. Perfekt gjennomføring av bortematch endte i tre solide poeng og tabelltopp. Deilig!

Ingen overraskelser
Blant Jimmy sine elleve var de få, eller rettere sagt ingen, overraskelser. Smithies med backrekka Onuoha, Hall, Caulker, Bidwell er alle førstevalg. Det kan det være liten tvil om nå.

Henry og Luongo er ryddegutter på midten, mens den eneste lille overraskelsen, var at Shodipo var droppet til fordel for Cousins på kant med Gladwin på motsatt side. Chery hadde sin frie rolle bak Polter på topp.

Gladwin skadet
Jimmy Floyd Hasselbaink og Steven Caulker var begge på gamle hjemtrakter og fikk god mottakelse. De var neppe like populære etter kampslutt. Caulker var nemlig man of the match og selvsagt veldig avgjørende da han scoret ledermålet.

Kampen startet rolig og sjansene uteble. Det første som "skjedde" var at Gladwin måtte byttes ut halvveis i den første omgangen med en ankelskade. Inn kom nyervervelsen Ngbakoto, som mange trodde ville startet i utgangspunktet.

Én sjanse
Den første omgangen endte i én eneste målsjanse og den kom til Cardiff. Angriper Gounongbe ble stående helt umarkert på bakre stolpe, men avslutningen beviste kun at Cardiff savner en spiss med målteft da han ikke klarte å treffe på mål.

Friskere QPR etter pause
Bortelaget hevet den offensive delen flere hakk etter pausen. Innbytter Ngbakoto fikk en god sjanse på innlegg fra Cousins tidlig i omgangen, men klarte ikke få skikkelig klem på avslutningen fra 10 meter.

Caulker-bonansa
Midtveis i omgangen skulle midtstopper Caulker vise seg frem på sin gamle hjemmebane. Først steg han til værs på et Ngbakoto-frispark og satte ballen utenfor fra 10 meter. To minutter senere havnet ballen, litt tilfeldig, i beina hans i god posisjon og denne gangen gikk avslutningen i sidenettingen på målet. Han varslet hva som skulle komme

Mål på tredje forsøk
Caulker vant nok en gang i luften etter en dødball. Denne gangen kom innsvingeren fra Jake Bidwell på høyresiden. Denne gangen gjorde Caulker alt riktig og satte ballen bak Marshall i Cardiff-buret. QPR hadde tatt ledelsen med et kvarter igjen på Millenium.

Caulker sender QPR i ledelsen!

Straffe!
Fem minutter før full tid så falt den endelige avgjørelsen. Polter jobber nok en gang beinhardt og får lønn for strevet da han blir lagt ned i 16-meteren og blir belønnet med straffespark. Chery setter straffen klinisk i krysset der ingen keeper i verden hadde hatt sjanse til å ta den. Fantastisk!

Ikke spektakulært - en lagseier
Cardiff fikk dypt inn i overtiden sin første avslutning på mål, men seieren var i realiteten aldri truet etter at QPR tok ledelsen. Det var ikke strålende spill, men en gjennomført solid kamp av 11 mann som jobbet sammen som et lag. Det har vi ikke sett på flere år og Hasselbaink er i ferd med å gjøre dette mannskapet til en skikkelig sammensveiset enhet.

Det er fasiten som gleder et QPR-hjerte aller mest. Måtte vi bare klare å bygge videre på dette!

Defensiv nøkkel
To kamper og 5-0 i protokollen. Hverken Leeds eller Cardiff har klart å sette Smithies på veldig mange store prøver. Backrekka imponerer stort og aller mest imponert er vi over Steven Caulker. Fortsetter han slik så kan mannen, vi ønsket vekk før sommeren, fort forsvinne før vinduet stenger og det til fortvilelse.

Caulker har vært en bauta hittil og det ingenting hadde vært mer artig enn at han hadde klart å motbevise alle sine skeptikere over tid i QPR-trøya. I dag var han dønn solid i alt han foretok seg defensivt og offensivt var han direkte avgjørende.

Top of the league
Da er vi på toppen av tabellen etter to kamper. Jeg bare nevner at vi er seks poeng foran f.eks Newcastle. Hvem hadde vel trodd det? Klyp i armen og nyt!

Nå venter nok en bortekamp mot Barnsley allerede om tre dager. Ingen tvil om at det er en tøff start på denne sesongen, men så lenge vi leverer resultater på dette nivået så kan nesten ikke kampene komme tett nok. Måtte denne flytsonen vare lenge...

QPR: Smithies; Onuoha, Caulker, Hall, Bidwell; Henry, Cousins; Gladwin (Ngbakoto 25), Chery, Luongo; Polter.
Subs not used: Ingram, Washington, El Khayati, Perch, Shodipo, Kpekawa.