Av STIAN KARLSEN

Loftus Road er historie og fra nå av heter vår hjemmebane Kiyan Prince Foundation Stadium. Dette ble markert med ett minutt stillhet for Kiyan før matchen. Den som ikke lar seg påvirke av at Mark Prince reiser armene mot himmelen under seansen, skal være rimelig hjertekald. Det var rørende og det er dette de fleste av oss ønsker at klubben skal stå for.

Warburton sine utvalgte mot Huddersfield var de samme elleve som slo Stoke i serieåpningen. Nyankomne Nahki Wells måtte altså finne seg en plass på benken.
Formasjonen begynner vi å bli kjent med. 4-2-3-1 er en krevende og ambisiøs spillestil.

Det betød Lumley i mål, Rangel og Manning på backene og Barbet sammen med Hall i midtforsvaret. På midten var Amos og Cameron defensivt, Bright og Eze på hver sin kant og Scowen i en 10´er rolle bak spiss Hugill.

Motstander Huddersfield har fått prøvd seg i Premier League og er forventet å kjempe om opprykk denne sesongen.

I starten av matchen var det helt jevnspilt. Ebere Eze var forskjellen på lagene og det var tydelig at gutten er stinn av selvtillit. Han leker med ballen og til tider er det også effektivt. Som ved de to første målsjansene til QPR. Den første drar han av en spiller i 16 meteren og kommer på litt for skrått hold til å kunne sette ballen i mål, og ved den andre anledningen åpner han Huddersfield da han spiller en perfekt vektet ball til Osayi-Samuel, som dessverre også kommer litt for skrått slik at keeper redder skuddet.

Sjanser begge veier
Det var livlig første kvarteret og begge lag produserte litt. Josh Scowen hadde igjen en feilpasning som skapte stor målsjanse mot, men ble reddet av en god Lumley.

Kampen roet seg ned litt og QPR hadde ballen mye. Huddersfield har lært seg å ligge lavt etter 38 Premier League-kamper, det skal de ha!
QPR klarte ikke knekke koden på det velorganiserte forsvaret. Nærmest å knekke koden var Bright Osayi-Samuel når han utfordret sin back. Ebere Eze var frisk i innledningen, men forsvant etterhvert litt ut av kampen.

Skader
Slutten av førsteomgang var preget av to skadeavbrekk. Først lager Cameron en skikkelig lårhøne på Bacuna, som tilslutt kommer seg på beina og finner ut etter noen minutter at han har noe uoppgjort med de blåhvite. Det går utover Ryan Manning da Bacuna kommer inn høyt med knottene først i en takling. Det ender med gult kort, men kunne fint vært rødt...

Etter fire tilleggsminutter så blåser dommeren og lagene går begge målløse av banen

Tidlig scoring
Bacuna sin skade holdt ham igjen i garderoben til Huddersfield. Inn kom Kachunga og det skulle raskt vise seg å være lurt fra manager Jan Siewert. Kachunga er svært rask og det skulle Barbet få merke etter 47 minutter da han kom på etterskudd. Han måtte tilslutt ty til ulovlige midler for å stoppe ham, og dommeren hadde ikke annet valg enn å peke korrekt på straffemerket. Joe Lumley gikk riktig vei på straffesparket til Karlan Grant, men skuddet var helt ute ved stolpen. 0-1 føltes urettferdig.

Resten av oppgjøret dreide det seg kun om QPR og jakten på utligning. Huddersfield hadde mer enn nok med å forsvare seg. Hugill, Osayi-Samuel, Hall og Barbet hadde alle gode sjanser uten at det ville seg før utligningen.
Etter 55 minutter gjorde Warburton sitt første bytte. Helt riktig at Josh Scowen gikk av banen til fordel for Ilias Chair. Chair tok plass på høyresiden, Osayi-Samuel gikk over på venstre og Eze tok plass sentralt i banen.Etter 70 minutter fikk Todd Kane sin debut for QPR da han kom inn på høyrebacken for Angel Rangel. Kane viste seg fort frem og var mye involvert de minuttene han spilte. God innleggsfot.

Utligning
Nahki Wells kom på banen etter 82 minutter for Luke Amos, men hadde lit med utligningen å gjøre. Minuttet senere så satt endelig utligningen foran et ekstatisk publikum på Kiyan Prince Foundation Stadium. Ryan Manning slår en dødball inn i feltet og Grant Hall er høyest og nikker ballen i en bue i keepers høyre hjørne. Deilig!

QPR jaktet ledermålet også mot slutten av oppgjøret, men til tross for fem minutter tillegg så kom det aldri noen virkelig store muligheter. Stemningen på tribunen hørtes helt elektrisk mot slutten av matchen og det var knapt en tilskuer som satt i stolen. Det hjalp lite og dermed ender kampen 1-1. Fire poeng på disse to første kampene er sterkt og spillemessig har det vært langt over forventning i begge matchene. QPR klart best i dag mot et lag som spilte Premier League for tre måneder siden.