Det ble en veldig severdig forestilling på Loftus Road lørdag ettermiddag. To lag som var villige til å angripe for å sikre tre poeng. Ingen av lagene klarte det, men underholdningsverdien var særdeles god.

Etter borteseier mot Reading i midtuken så McClaren ingen grunn til å endre på suksessoppskriften og mønstret uforandret mannskap til matchen mot Derby.
Det vil si at QPR spilte med Lumley i mål og Rangel, Leistner, Lynch og Bidwell i backfireren for å beskytte eget mål. På midten var det Luongo og Cameron sentralt flankert av Freeman og Cousins. Eze og Wells fikk ny tillit lengst fremme.

Sjanser fra start av...
QPR startet kampen god og det var Jake Bidwell som fikk kampens første sjanse på en heading. Nahki Wells la inn fra høyresiden og fra bakre stolpe hadde Bidwell kvittet seg med sin markering og satte ballen centimeter utenfor stanga med sitt hodestøt fra fem meter. Den godeste Bidwell forlot forøvrig banen etter halvtimen, med noe som sannyligvis er skulder ute av ledd eller kragebeinsbrudd.

QPR fikk en ny mulighet etter 18 minutter da Luongo blir satt opp av Eze, og avsluttet med å curle ballen like utenfor Scott Carson sin høyre stang.

Straffet
Mulighetene må man ta vare på, ellers blir man straffet. Kloke ord som også gjelder i denne matchen. Derby tok ledelsen halvveis i omgangen. QPR-forsvaret (Leistner/Lynch) misbedømmer et oppspill sentralt i banen og lar ballen sprette uten at noen av dem tok affære. Det ble skjebnesvanger da bortelagets Marriot kom inn bak dem og banket nådeløst inn 0-1 bak en sjanseløs Lumley.

Noen minutter etter scoringen måtte nevnte Bidwell forlate banen skadet, og inn på backplass kom Pawel Wszolek.

Nahki Wells var god også denne matchen for QPR og da halvtimen var spilt så var han svært nær å få sin etterlengtede første scoring i QPR-trøya. Han dro seg fri og avsluttet fra 16 meter med et bananskudd mot det lengste hjørnet. Avslutningen gikk dessverre tverrliggeren og over mål.

Det ble ikke flere mål i den første omgangen og det føltes tungt at QPR måtte gå i garderoben med 0-1.

Pauseprat og utligning
Steve McClaren hadde hovedfokuset på at vi måtte reagere "skikkelig" på dette. Han sa til gutta at hvis reagerte riktig og fikk et mål, så kunne man fortsette å gå for alle de tre poengene.

Han skulle få rett i sin spådom og det gikk ikke mer enn fire minutter av den andre omgangen før utligningen satt. Ebere Eze ble lagt i bakken på 20 meter og ble tildelt frispark. Luke Freeman satte frisparket mot Scott Carson sitt venstre kryss. Carson var oppe i krysset og fikk dyttet ballen til siden. Returen fanget Wells lynraskt opp og slo de berømte "45 grader" ut i feltet til Geoff Cameron. Cameron satte ballen sikkert i mål, hans tredje mål i England etter syv år og drøye 170 kamper! Lagene var like langt!

Etter dette så ble 2 omgang av høy kvalitet underholdningsmessig. To lag som var ute etter å angripe og ville ha tre poeng i sekken. Wszolek og Leistner forsøkte seg fra distanse uten å lykkes, mens Lumley vartet opp med en klasseredning etter 73 minutter da bortelagets Harry Wilson fikk skutt.

Derby så etterhvert farligere ut enn QPR og man begynte å lengte etter at kampen skulle ta en slutt, men på overtid var QPR nærmest da Freeman slo en "perfekt" corner som ble klarert på streken.

1-1 var alt i alt et helt greit resultat. Prestasjonsmessig godt mot et Derby-lag som har imponert mange de seiste ukene. Viktig å få med seg ett poeng i denne rekordjevn ligaen.

Nå står QPR med 14 poeng etter 12 kamper. Det er kun fire poeng opp til playoff, og fem poeng ned til nedrykksplass. Hele divisjonen ser ut til å være innblandet i et rotterace av de sjeldne. Vi gleder oss til fortsettelsen og gruer oss allerede til landslagspausen.

Dagens mann
QPR sin midtbane leverte varene denne dagen. Best av dem alle var Geoff Cameron som kronet forestillingen ved å score utligningsmålet. Cameron er en typisk ryddegutt på midten, han plukker opp utallige baller og strør rundt seg det som tilynelatende er enkle baller. Han får det i alle fall til å se enkelt ut og gjør den jobben han er tiltenkt pluss enda mer i denne matchen.

QPR-Derby 1-1 (0-1)
Mål: Marriot (24), Cameron (48)

QPR: Lumley, Rangel, Lynch, Leistner, Bidwell (Wszolek 30), Cousins (Hemed 69), Freeman, Cameron, Luongo, Eze (Smith 90), Wells