​Ungdommelig pågangsmot

Deepdale er ikke vår beste bortearena, det kan vi forbedre noe på lørdag.

Preston badge

Av STEINAR SÆTHER 

Synes ikke det er lenge siden forrige seriekamp i mai, men likevel kan vi nå si "snurr film" på ny! Og første motstander ut må vi langt nord for å finne, faktisk sesongens lengste reise, helt opp til venstre på kartet, til Preston North End, den gamle erverdige klubben som i noen år huset det britiske fotballmusèet.

Hva har så skjedd der nord-vest i sommer da, tru? Manager for denne sesongen er Alex Neil som tidligere hadde en heldig hånd med Norwich, for så å trøble ved forrige korsvei. Mannskapet han per dags dato disponerer er på papiret ikke sånn en får gåsehud av. Målvaktsjobben vil antagelig bli Rudd sin mens Maxwell er første reserve. Et par nye i forsvaret og jeg tipper blygt at Andrew Hughes er nærmest plass av disse. Mer rutine fins i navn som Clarke, Huntington, Boyle og Woods, imidlertid må det sies at for en utenforstående er flere navn litt ukjente. 

Midtbanen inneholder etter mitt syn den største stjerna, Tom Barkhuizen. Rart at han ikke er plukket opp av en større klubb, tenker jeg i mitt stille sinn. Forrige seong spilte han sin beste fotball noensinne og han er i sin beste alder, nemlig 25. Mål skårer han også! Rutinen fins i Gallagher og Pringle, mens reggaeman Johnson og andre tar seg av ungdommelig pågangsmot. 

Angriperne innehar lite rutine, den nærmeste er Louis Moult på 26, deretter er de 6 navn som ikke er veldig kjente, de 2 yngste kun 18 år unge, Howard og Simpson. 

Preston har vært en tegnestift i rævva for mange motstandere de siste sesongene, plasseringene har vært gode, de fleste over midten av tabellene. Jeg trur denne sesongen blir noe mer vrien. 

Så er det våre vakre Rangers! McClaren har overtatt for Holloway, 3 av spillerne som har forlatt oss hadde livets rett i førsteelleveren; Smithies, Onuoha og Robinson. Ny mann bakover er Leistner, ganske spennende ettersom han har muskler fler enn de fleste, og han har kapasitet til å skåre mål på dødballer sammen med Smith. Vi venter med lengsel og smerte på de siste dagene inn mot overgangsvinduets siste dag - den dagen er tett på - til uka. Freeman blir visstnok ikke solgt, det sier Fernandes, og med Freemans utsøkte pasninger til spissene, både i spill og på dødballer, har vi spisskompetanse bedre enn mange!

Ungdommelig pågangsmot hos Preston - det er ikke mindre av tilsvarende hos oss. Ungdomsrekka vår gjorde mye bra etter nyttår sist sesong og mye tyder på at de har vokst mens vi andre har hatt sommerferie. Paret med kvalitet og frekkhet ser det bra ut - men at det inneblant kan bli litt veikt får vi leve med. Jeg er positiv til ungdommen!

Ikke all verden å skryte av på Deepdale gjennom åra, på de 12 siste har vi miserable 0-6-6. Jeg ser ganske positivt på sesongens første kamp på tross av tidligere svake meritter nordpå - og på tross av unge Furlongs skade. Det første jeg tenker på er 1-1, men jeg ser ikke bort fra at vi, om vi tør å være frekke der framme, skårer mål nummer 2 for dagen. Såpass positive har vi vært i treningskampene.