Ian Holloway måtte komponere lag på nytt denne helgen. Massimo Luongo har fått fri for å klargjøre seg til VM for Australia og fredag kom nyheten om at Nedum Onuoha gir seg i klubben etter sesongslutt.

Dette gir plass til mange unggutter i et allerede ungt mannskap. Snittalderen på mannskapet som startet mot Birmingham var 23 år og 16 dager!

Joe Lumley fikk tillit i mål etter at han ble kalt tilbake fra utlån hos Blackpool denne uken da Ingram skadet seg sist helg. Fireren foran ham var av typen urutinert gjeng denne dagen. Desidert eldst var midtstopper Jake Bidwell med sine 25 år. Han hadde Furlong (22) som makker med Kakay (20) på høyresiden og Manning til venstre (21)

På midten var Scowen og Freeman fremdeles på plass, Eze og Osayi-Samuel hadde fått tillit på kantene mens Ilias Chair hadde fått en fri rolle på midten. Idrissa Sylla var spiss denne gangen.

På benken var, ikke uventet,  både Jamie Mackie og Nedum Onuoha

Stabilt ustabilt
Kampen ble, som QPR har vært hele sesongen, av ujevn kvalitet fra våre gutter. Periodevis svingte det skikkelig av spillet, mens i andre perioder var Birmingham dominerende.

QPR åpnet matchen på en positiv måte og produserte også noen halvfarligheter før den første nettkjenningen kom. Birmingham på sin side hadde ikke all verden å fare med offensivt før de scoret på sin første ordentlige mulighetten sin etter 28 minutter.

De kommer seg til dødlinjen på vår høyreside og får slått ut på Adams som står på femmeteren. Han styrer innlegget på hockeyvis inn bak en sjanseløs Lumley i QPR-målet. Kalddusj og 0-1.

Utligning umiddelbart
Scoringen fikk hjemmelaget til å våkne, og responsen kom omtrent umiddelbart. Freeman kjørte karusell med sin markering på høyresiden og fikk lagt ballen inn på bakre stolpe hvor Ilias Chair kom stormende. Chair slo ballen tilbake inn i feltet til Osayi-Samuel som dempet den og banket den inn i nettet via en Birmingham-forsvarer til utligning.

Lagene var like langt og kampen var vidåpen frem til pausen. Begge lags keepere hadde et par fine involveringer som sikret at det stod uavgjort halvveis.

QPR-press
Etter hvilen så er det QPR som åpner friskest og setter Birmingham under press. Klimakset i denne perioden er etter 55 minutter når Bidwell header fra kloss hold og Stockdale drar frem en strålende reaksjonsredning. På returen, fra 2 meter, klarer ikke Furlong å treffe ballen rent og bortelaget får klarert panisk.

Etter den sjansen snur kampen igjen. Birmingham setter QPR under press. De får en kjempemulighet etter 61 minutter da Jutkiewicz kommer seg løs på bakre stolpe og kan skli inn ledelse for gjestene. Uheldigvis for Jutkiewicz så ender ballen på utsiden av målet, mens han selv havner via stanga og inn i mål. Phu....

Mackie og Onuoha
Etter henholdsvis 67 og 69 minutter introduserer Holloway to av klubbens største stjerner i nyere tid. Begge to skal de forlate QPR når sesongen nå kommer til en ende.

Loftus Road gir dem en fortjent høylydt velkomst, og hva kunne vel passet bedre enn å krone introduksjonen med å ta ledelsen?

Riktignok var det hverken Jamie eller Nedum som fikk æren av å score målet, men hva gjør vel det når unggutta tar ansvar...

Nok en gang er Freeman sentral i oppbyggingen. Denne gang på venstre, og nok en gang er det med ett innlegg på bakre stolpe. Der dukker lille Ilias Chair opp og dunker inn ledelsen via en forsvarer fra skrått hold. Hjemmepublikummet er i ekstase!

Bølger
Etter scoringen så er det litt "Hawaii-fotball". Birmingham må ha poeng for å sikre plassen i championship og satser med mange mann fremover.

Smith kommer inn for en meget anonym Sylla etter 77 minutter.

Mackie er svært nær ved å ende QPR-karrieren på samme måte som han startet den, ved å score etter 85 minutter. Han stusses gjennom av Sm drar seg fri fra et par mann i feltet og får avsluttet fra god posisjon. Dessverre blir skuddet blokkert i siste øyeblikk. Det hadde vært perfekt det...

"Spiker´n i kista"
På overtid setter Smith en siste spiker i Birmingham-kista. Han vinner først en hodeduell på hjørnet av 16-meteren. Eze header ballen inn i feltet, hvor Smith krangler med seg ballen og avslutter via stolpen og inn. Nydelig avslutning på Loftus Road-sesongen!!

3-1 mot et presset Birmingham som har alt og spille for lar seg godt høre. Intet mindre enn imponerende når man ser på startoppstillingen Holloway kjører.