AV STIAN KARLSEN

Det var ingen overraskelser i startoppstillingen. Kranjcar startet for Jenas siden sist, ellers uendret. Nyervervelsen Benayoun startet på benken for første gang.

Dermed var det Green i mål med Simpson, Hill, Dunne og Assou-Ekotto i backrekka. Phillips og O'Neil på flankene i midtbaneleddet med Barton, Carroll og Kranjcar sentralt.
Austin var igjen alene på topp.

Best før ekornet
QPR åpnet klart best i regnværet på Loftus Road og hadde mye fint kombinasjonsspill i innledningen. Kranjcar og Phillips var ofte involvert og førstnevnte fikk også til et brukbart skuddforsøk fra 18 meter tidlig. Kasper Schmeichel i Leicester-buret hadde brukbar kontroll.
10 minutter ut i første omgang kjempet Austin seg til en corner. Da entret ekornet banen og spillet ble stoppet i fem minutter for å fjerne den ubudne gjesten.

Rett før halvtimen spilt skulle det bli farlig foran Schmeichel igjen. Austin spilt gjennom og avslutter på Schmeichel, returen setter O'Neil mot målet som er uten keeper men forsvaret header unna før Phillips avslutter bombardementet med en avslutning som Schmeichel får slått til corner. På den påfølgende corneren er Hill høyest og setter ballen en halv meter til side for mål. QPR styrer alt på Loftus Road og hadde fortjent en ledelse på dette tidspunktet.

Scoret på første sjansen
Leicester produserte ingenting før det var spilt 40 minutter. Det spiller liten rolle når det resulterer i scoring. Utspill fra Schmeichel ender i en hodeduell som Clint Hill taper. Jamie Vardy har startet og får litt plass inne i 16-meteren etter å ha slått Dunne i løpeduell og dunker ballen i det lengste hjørnet langs gresset fra skrått hold. Gud bedre hvor ufortjent!

QPR fikk én stor mulighet til før pausen. Phillips kom alene med keeper etter fint spill, men en dårlig førstetouch gjorde at avslutningen ble svak og over mål.
Frustrasjonen begynte å vise seg da Assou-Ekotto og Austin nesten havnet i håndgemeng på slutten av omgangen. Kranjcar tok på seg oppgaven som fredsmegler og roet gemyttene.

Bytte i pausen
Ikke overraskende ble Junior Hoilett byttet inn i pausen til fordel for Gary O'Neil. Til tross for spillemessig stort overtak så uteble sjansene. Leicester snørte igjen sekken og viste at de også er gode på å forsvare seg. Benayoun debuterte for QPR da han kom inn for Carroll etter 70 spilte minutter. Det var faktisk Leicester som fikk 2 omgangs første store sjanse etter 75 minutter. James ladet skuddfoten fra drøye 20 meter, ballen var innom beinet til Dunne og satte Green ut av spill før den traff klokkerent i tverrliggeren.

Røde Joey slår til igjen
Joey Barton hadde ingen god kamp, og mulig frustrasjonen over dette gjorde at han pådro seg gult kort for å ha revet ned Taylor-Fletcher. Når han i tillegg ikke klarer å holde kjeft og sparker bort ballen i retning dommeren, så kommer det røde opp av lommen. Et håpløst rødt kort som gjorde en vanskelig situasjon nærmest umulig.

QPR prøvde seg også etter utvisningen, men maktet ikke mer enn en halvfarlig avslutning fra Austin.

Det endte 0-1 og årets første hjemmetap var et faktum. Veldig surt da vi spolerte muligheten til å skaffe oss en luke til rivalene

QPR's beste
Hjemmelagets beste i denne matchen var i undertegnedes øyne Kranjcar, Phillips og Assou-Ekotto. Kranjcar hadde rollen som servitør i mye av det QPR produserte og Assou-Ekotto er igjen nesten prikkfri fra sin venstreback. Phillips leverer innlegg på innlegg og det er ikk hans feil at det ikke blir omsatt til scoringer. Hoilett hadde også et positivt innhopp.

På den skuffende siden var Tom Carroll som virker litt for lett og har problemer med å innfri forventningene. Austin hadde heller ingen topp dag alene i front.

QPR-Leicester 0-1 (0-1)
Mål: Vardy (40)
Gule kort: O'Neil, Assou-Ekotto, Barton
Rødt kort: Barton

QPR: Green, Assou-Ekotto, Dunne, Hill, Simpson, O'Neil (Hoilett 45), Barton, Kranjcar, Carroll (Benayoun 70), Phillips, Austin
Ubenyttede reserver: Murphy, Onuoha, Jenas, Henry, Traore

Tilskuere: 17 713
Dommer: Paul Tierney