Av STEINAR SÆTHER

Det var et fantastisk trøkk på Loftus Road i 87 og et halv minutt. Da gikk lufta ut av både spillere og oss på tribunen. Her har vi seriemester`n og naboen i kne kampen i gjennom, så skårer de to usle minutter før full tid. Et dårlig utspill som blir gjort enda dårligere av kastevind og en back som sto med ryggen mot egen målvakt; to våkne Chelsea-spillere som benytta sjansen til å sette opp Fabregas, dermed var moroa over. Du verden som vi hadde fortjent minst ett poeng fra den kampen...

Fra øst kommer West Ham bussende i dårlig form. Sam Allardyce er bekymra for sida nyttår har laget ramla nedover tabellen fra fjerde til nåværende tiende. Ingen fare for plassen i Premier League, dog betyr ære og stolthet mye og svære Sam har lyst til å avslutte med stil. 

Han får ikke mye hjelp av de beste spissene sine, Sakho som har 10 mål og Carroll som står med 5 er begge ute med skader. Så den mest kreative spiller`n som er igjen i laget er Stewart Downing som med sine 5 mål og 8 målgivende leder statistikken. Men så klart, Enner Valencia er skadefri nå og har høy kapasitet, Noble ser bra igjen bra ut og Kouyatè har vært generelt bra lenge. Tomkins, som kanskje har vært den beste spiller`n av alle denne sesongen er også ute med skade og sist forsvant også Demel ut. Samme søren hva svære Sam håper på, mannskapet hans er svekka!

Vi er på bedringens vei. Leroy Fer ønskes velkommen tilbake tilbake, imidlertid kan det være benkeplass fra start for ingen av dem som spilte mot Chelsea spilte seg ut av laget. Faurlin og Yun kan rekke de siste kampene og Dunne sin rutine blir uvurderlig i den bakre firer. 

Jeg ser ingen grunn til å dundre løs med all verdens tall og statistikker, det betyr mindre i en sådan nedrykkstrua stund. Legg dog merke til at Hammers har tapt de tre siste bortekampene og at de slipper inn mye mål på reis, minst to i hver kamp. Det forteller meg at vi må gjøre det samme nå som mot Chelsea, være over dem hele tida, jobbe og slite, bryte foran i duellene.

Jeg føler meg ganske sikker på poeng. Om vi ikke finner på noe tull sjøl underveis skal dette være 3 ytterst verdifulle poeng. Om det skjer på vakkert vis eller ei betyr null og niks. 2-0 låter fint i mine ører! Synd jeg ikke får vært med på moroa. Egen kamp samtidig...