Av STEINAR SÆTHER

Du verden... Disse kampene våre i championship lever sitt eget liv, kan du si. Bare få dager etter at blåfugla fra Cardiff kommer tilbake fra 0-2 på Loftus Road, utfører vi en enda større snuoperasjon på legendariske Molineaux Ground. Onsdag kveld blei en kampdag med fokus på pur klasse fra noen av våre og litt våte hansker hos hjemmemålvakta. Der marginer og tilfeldigheter gjorde at vi ikke avgjorde med tre og kanskje fire mål mot blåfugla, kom de samme elementene oss i møte under lyskasterne sist.

Mølledriverne fra Rotherham under ledelse av skotske Steve Evans har allerede etablert seg nede i bunnstriden, et område de fleste forventer at klubben vil være sesongen ut. Sesongoppkjøringen var helt ålreit med en del skotsk motstand der oppe ( Evans bodde vel hjemme hos mamma og pappa), og de slo Mainz 2-1 hjemme på Millmoor. Når alvoret begynte slo de av bryter`n. Starten var 1-4 hjemme for nyopprykka MK Dons mens skogvokterne nøyde seg med 1-0 på City Ground. I midtuka kom det første poenget, det var det Preston som overleverte (0-0). Mølledriverne var forøvrig et av lagene i championship som faktisk gikk videre i ligacupen sammen med oss, de slo ut Cambridge med 1-0. Sånn for orden skyld, hele 8 klubber på vårt felles nivå røyk ut.

Rotherham er jo en liten klubb i forhold til andre i både championship,, og det fins større klubber lenge nede (som underforstått har gjort mye feil). Jeg tviler på at det skjer noe revolusjonerende hos Millers før vinduet stenger. I mannskapet som Evans disponerer fins det da noen dugelige navn på dette nivået. Midtstopper`n Greg Halford har vist seg fram flere ganger, skårer litt mål framover, var/er litt uortodoks i spillestilen. Lewis Buxton holder et godt nivå, i forsvaret han med. Lee Frecklington, midtbanespiller, har spilt på dette nivået og League One i alle år. Fremst er veteranen Matt Derbyshire et navn verdt å nevne - sjøl om jeg trur han er på hell i karrieren. Og jeg tar sjølsagt med Emmanuel Ledesma som spilte noen kamper for oss da Briatore og vennene hans styrte på som verst. Han kom dengang på lån fra Genoa. Det har blitt mange klubber siden da, kom til Millers foran denne sesongen etter en ganske bra - men tydeligvis ikke god nok - fjorårssesong hos Middelsbra.

Ledesma er suspendert og har enda ikke debutert. Evans har flere potensielle fravær, og når jeg ikke nevnte Kirk Broadfoot av de mer kjente spillerne, er det av den grunn. 4 til 5 mann kan være ute. Jeg ser ikke for meg at Mackie blir klar for oss til i ettermiddag, ingen grunn til å stresse ettersom så mange har "meldt sin interesse" for å spille; både stjernene våre, de nye og de nest beste viser at de vil vil og kan. Hva så med Mester Grønn, han med hanskene? Vil nye Alex Smithies få debuten sin i dag fordi ting har skjedd i kulissene de siste dagene når det gjelder Greens mulige overgang til Hammers-haiene øst i London? 50/50 tenker jeg om det.

Ramsey vil sikkert rotere på mannskapet igjen. Faurlin starter garantert ikke, han blir kjørt langsomt opp på dette nivået. Gladwin kommer inn igjen, kanskje Polter får starte for han trenger mer spilletid. Hall var bra onsdag ved siden av kaptein Onuoha, og jeg trur han spiller igjen. Blir noen av stjernene hvilt fra start? Det veit vi rundt en time før kampstart.

Statistikk: 4-4-4 og at det er 10 lange år siden forrige møte - som vi vant 1-0 på Millmoor. Mer er det ikke å si om den saken!

Jeg trur vi vinner dette. Om det blir stor seier må det ses på som rein bonus, det hører med til unntakene i denne divisjonen. Men vi har fått vann på mølla og går glade og fornøyde hjem med 3 poeng. 3-1, eller kanskje til og med 3-0, tenker jeg halv ni på morraskvisten. Altså en passe stor seier. Til ære for oss alle. Men mest til ære for en Alzheimer-sjuk Stan Bowles!