Av STEINAR SÆTHER

Da er vi videre i FA-cupen til en forandring! Kampen hadde sine høydepunkter og generelle spenning. Leeds sine ballgutter var eldre enn sine på forhånd påståtte 18 år, og de beit bra fra seg. Samtidig var det til sjuende og sist våre rutinerte spillere som dro denne seieren i havn, og en spiller som Jake Bidwell får altfor liten kredit for spillet sitt. Portsmouth, her kommer vi!

Nå venter en av sesongens aller vanskeligste kamper. Vi skal blø for drakta på Bramall Lane! Vi er stabilt gode og holder oss rett under sluttspillssona på en niende plass med 5 poeng opp til Derby som første lag innafor. Vi må saktens regne med målforskjell når vi teller poeng, for vår målforskjell er fem mål svakere enn nettopp Derby. Både Birmingham og Nottingham i mellom oss har bedre målforskjell enn begge.

Oppe på tredje kjemper Blades, som er to poeng under Norwich på andre. Leeds leder serien etter 2-0 over Derby fredag kveld. Blades har 14-5-7 og 45-28 totalt nå, og av dette kommer hjemmestatistikken 7-3-3 og 23-13. Ikke feilfrie altså, dog noe å bryne seg på.

Manager Chris Wilder har full tillit til målvakt Henderson, han står alt. Og det er i hovedsak de samme fire som spiller i forsvar: Stevens, Basham, Egan og O`Connell. Midtbanen består av Fleck og Duffy, deretter er det ganske spredt. Fremst er ikke eks`en vår Washington noen suksess enda. Han har tolv kamper, de fleste som innbytter, og ingen mål. Mål har derimot Sharp med seksten og McGoldrick med ni. Vår andre eks, Leon Clarke hadde en flott sesong sist, nå er det tilbake til gamle synder. Tre mål på tjueto kamper, mange av dem som innbytter han også, er ulikt forrige sesong. 

Ingen kjente skader hos Blades. To lån kan få sin debut, det er Gary Madine og Kieran Dowell. Hos oss er altså Luongo i australsk tjeneste mens Rangel og Hemed er skada. Hemed har reist tilbake til Brighton foreløpig etter brokkoperasjonen sin. Baptiste må snart være klar...?

Vi er igjen det nest beste formlaget i championship med 3-2-0 seinest, foran oss på den statistikken har vi denne gang Hull med fem av fem. Blades er kun ett poeng dårligere enn oss, sånn sett er dette et toppoppgjør.

Hjemmelaget leder litt på statistikken lagene i mellom, imidlertid ingen grunn til å bruke den i vår disfavør foran kampen. At vi er et lag å regne med på bortebane (4-4-5) gjør denne kampen ganske åpen. Frykter det sure ettmålstapet, dog...