Vi skal være styrende!

En reprise av Bolton-kampen..?

sund2

Av STEINAR SÆTHER

1-1 mot geitebukkene er i utgangspunktet ikke så hakkande gæli, de kjemper tross alt om opprykk. Men etter å ha vært det beste laget totalt sett kampen gjennom, måtte vi gnage til oss ett poeng like før slutt. Så er det vår evne til å sette sjansene da. Med bare 10% bedre utteling ville tabellsituasjonen vært langt mer lystelig. Men avslutterne våre har ikke den roen i øyeblikket som gjør at ballen skytes eller nikkes mellom stolpene ofte nok. Jeg savner Charlie Austin, han takler de stressede situasjonene foran mål på en helt annen måte.

Chris Coleman og hans hardt kjempende disipler kommer til strid i ettermiddag. For oss som vokste opp med engelsk fotball på 70- og 80-tallet, er det rart å se hvordan lag som nettopp Sunderland sliter med å holde skalpen over vannet. Gutta fra nord har nesten hele sesongen vært plassert under nedrykksstreken.

Helt nederst nå, og tabelltallene sier følgende: Borte 3-7-8 og 21-34, totalt 5-13-18 og 38-55. Av det leser vi at de er marginalt bedre enn oss borte men at de hjemme der i nordøst er tragisk dårlig. Vi kan klage litt over 8-5-5 og 25-25 på Loftus Road, men bare litt. Sunderland-fansen har mye større rett til å klage over 2-6-10!

Mannskapet Coleman har til rådighet imponerer ingen. Noen kjente navn i stallen, jada, men generelt er det dødt og trist. Tabellplassen og prestasjonene henger nøye sammen. Det må videre sies at skadene har gjort innhugg i troppen sesongen gjennom. Det er ikke annerledes foran kampen i dag. 6 mann er garantert ute hvorav 3 av 4 er såkalt foretrukne forsvarere, og ytterligere 3 mann må testes før kampstart.

Vi nok 4 mann ute vi også men Wheeler og Hall regnes nesten ikke lenger. Sylla og Mackie nærmer seg nå, men kanskje dette også blir for tidlig. Baptiste er tilbake etter sjukdom tirsdag. Ellers ser det greit ut lørdag morgen.

Bortelagets form er begredelig, det dukker opp en og annen U men det er 8 kamper siden forrige seier med 0-3-5 i mellom. Før det kom det ytterligere 3 tap. Vi er noe bedre heldigvis, dog ikke ufeilbarlige...

Hva driver magen og rumler med i dag da, mon tro? Jeg har trua på seier og jeg tenker at denne kampen kan ligne på Bolton-kampen i innhold og resultat (2-0) men ser ikke bort fra at nordøstboerne kan få inn ett mål. Men altså 2-0 først. Vi skal styre mye av dette!