Vrient mot gode...

...men veldig uforutsigbare Blues.

00002

Av STEINAR SÆTHER

De aller færreste kampene som ikke ender med stortap for det ene laget, gir inntrykk av at det ene laget er en sikker vinner. Tirsdag var ett av de få unntakene. Jeg satt rolig i sofaen, magen pusta, skuldrene behagelig nede - ja, jeg var ikke i tvil om atdette kom vi til å vinne til slutt. 2-0 var akkurat som det burde være, og i dag fredag er det ei eneste uke til vi skal la oss underholde av oss sjøl mot Watford på Loftus Road 😊

I mellomtida, det vil si i morra lørdag, skal vi øve oss på et av lagene vi ynder å slå, nemlig Birmingham City. De blå fra Englands nest største by har overraska denne sesongen, mest av alt fordi spillere som Jutkiewics og Adams har sparka lokket avlikkista igjen, og kjøpet forrige sommer, Jota Peleteiro, viser sitt beste i de fleste kampene. Alle tre spiller mot oss om ikke noe spesielt skjer før kampstart.

Mens desember og jula var gøy for oss - vi spilte oss opp til 7-8. plass - var høytida semrere for Blues. De befant seg deretter nede der vi er nå, rundt 14-16. plass. Vi har altså bytta posisjoner på tabellen. Tallene Blues har spilt seg fram til er:Totalt 10-13-7 og 45-36. På andre arenaer enn St. Andrews har de oppnådd 4-6-5 og 21-22, ergo helt uforutsigbare.

Andre spillere som viser bra igjen er målvakta Camp (han kjenner vi!), Colin, Dean, Morrison, Kieftenbeld, Maghoma og Gardner.

For oss er som vi veit Hemed tilgjengelig igjen. Snart tilbake er også Rangel og Cameron. 4 eller 5 blå er ute, uten at det betyr all verden. Pedersen er tilbake etter suspensjon. Apropos harde karer: Vår egen Luongo er den som lager flest frispark ichampionship, det på tross av fraværet i Asian Cup. Men Kieftenbeld, nevnte Pedersen og Gardner er høyt på "kortlista" med både gule og røde kort i fleng.

Vi har en god statistikk mot Blues. 7-2-1 på de siste 10 er mer enn godkjent. Siden 2006 har vi 4-1-0 på Loftus Road. Samtidig, gjestene våre har kun ett tap borte i løpet av de 6 siste bortekampene, som var 1-3 på Carrow Road.

Er litt skeptisk foran dette oppgjøret. God framgang mot Portsmouth i cupen og vi var ikke dårlige i seriekampen sist tross 1-2 i Wigan. Kan det dog være at tankene ligger ei uke fram i tid? Starter vi kampen i gåtempo vil tidligere meritter mot Blues bety null og niks; de vil være over oss på jakt etter kontakt med de innafor de 6 beste. 1-2? La meg ta feil...