Wigan er svake...

...og jeg har trua foran dette møtet!

Badge Wigan

Av STEINAR SÆTHER

Det blei ingen stor fotballopplevelse for dem som bivåna den nesten historiske cupkampen vår borte på Fratton Park sist helg. Regn og vind må ta noe av skylda. Lagene var like gode og 1-1 var et greit resultat til slutt. Tirsdag får vi vite om det blir oss som får møte Watford i tv-sendt kamp i neste runde.

Dødlinjedagen endte med mange utlån for oss. Totalt har 6 ungkalver + Baptiste kommet seg ut til andre klubber for å få mer ballast - som Eze oppnådde i Wycombe. Enda 3 til skal ut, kanskje blir det USA for dem. Sylla havna som vi veit tilbake i Zulte Waregem i Belgia tidligere i måneden. Det er transfer-embargoen som gjør at vi ikke hentet inn spillere - ikke engang på lån - som er vårt eget valg. Men visstnok er de 3 skadede spillerne våre, Hemed, Cameron og Rangel, like i nærheten av retur, Eze likeså - og Shopido...? Luongo spiller nok mot Wigan etter 6 kampers fravær med Australia. Manning spilte jo mot Portsmouth sist etter tilbakekomsten fra Rotherham, Wheeler må jeg innrømme har ramla litt ut hos meg etter returen fra nettopp Portsmouth.

Manager Paul Cook i Wigan hadde det noe mer travelt enn McClaren torsdag kveld. 3 spillere kom ganske seint inn som kjøp (Fox fra Forest) og på lån ut sesongen Baningime (Everton) og vår gamle spiss Leon Clarke ( Sh. United) som hadde slutta å skåre der. Ut i samme økta forsvant Grigg til Sunderland, samt Vaughan og Bruce.

Latics er omtrent like gode, eller like lite å stole på, som oss. 7-3-4 og 17-15 er ikke mer enn det må være for å unngå nedrykk. De er nå nummer 19 og er 10 poeng bak oss. Viktigere er de 5 poengene ned til første nedrykksplass. Formen er ikke god, 1-2-7 på de siste 10 kampene. Ustabile Villa blei slått 3-0 hjemme tidligere i januar.

Walton er nok målvakt lørdag også, står de fleste kampene. James og Kipre er faste bakover, også Dunkley har passert 20 kamper. På midten er det hele 9 spillere med 14 kamper eller mer. Morsy og Windass har begge 26 kamper.

I angrepet er altså forrige sesongs storskårer Grigg borte, han hadde kun 4 til nå. Pilkington kan rekke kampen etter skade mens to andre ikke gjør det. Det baner nok vei for Clarke.

Vi har en god statistikk mot Latics. 6-4-0 duger bra og vi har 3 på rad uten baklengs mot dem også. Har trua på at vi unngår tap lørdag ettermiddag og jeg kan se for meg seier 2-1 i det såkalte Greater Manchester.

 • 2019

  Å neida...ingen er svakere enn oss...Leon Clarke scorer på bestilling mot QPR...

  2019-02-02 17:25:20
  [Svar]
  • Re: 2019

   Joda, det er 10 lag bak oss på tabellen, deriblant Wigan ;)

   2019-02-02 20:08:23