Av STEINAR SÆTHER

Til slutt skåret vi det fortjente seiersmålet! Vi kunne eller burde avgjort før pause, men marginene var ei på vår side. At Derby kom seg i andre omgang var egentlig å forvente, med tanke på den situasjonen de var i. Og drama ble det, for Swansea ledet hele 4-1 borte over Barnsley til ganske sent i den kampen. Mens Amos skårer vårt mål har Barnsley koblet inn firehjulstrekket og skårer hele tre ganger til 4-4! At geitebukkene rykker ned med æren i behold må de ta med seg. Det er verken Rooney eller spillernes skyld at de ble trukket hele 21 poeng tidlig. Og: Har vi sett det siste av Derby sin straff...?

Vi vant den første av cupkampene. I dag går vår ferd til Stoke der en ny cupkamp venter. Pottemakerne har et mannskap som med bedre flyt burde blande seg inn mot sluttspillet. Nå er det toget riktig nok tøffet av gårde fra stasjonen, så det er kun æren igjen å spille for. Og det er engelske lag gode på - på hjemmebane.

Vi er nå 3 poeng og en dårligere målforskjell fra sjetteplassen som Sander Berge & kompani innehar. Stoke er nede på en 14. plass og 5 poeng svakere enn oss.

La meg ikke bruke lang tid på denne analysen. Forutsetningene er helt klare. Stoke har altså kun æren å spille, vi må vinne. Gjør vi det? Kan antall skader avgjøre? Spillere som ikke har fått spille så mye? Formen til lagene er per dags dato: Stoke 4-0-2 hvorav to av de tre siste er tapt. Vi ser foreløpig ut til å ha stanset tapsrekken med en sterk U i Huddersfield og marginal seier sist.

Jeg håper og tror at vi kjemper oss videre med ny seier med ett mål i Stoke. 0-1 eller 1-2.