AV STEINAR SÆTHER

Det blei litt som forventa, kampen lørdag nede i Devon. Det lille håpet om en overraskelse forsvant i det at vi ga dem lillefinger`n og de tok hele hånda. Akkurat som de har gjort de seinere kampene. Trøsten får være at vi i motsetning til de andre lagene kun tapte med ett mål. Sjansen til direkte opprykk fikk sitt definitive endelikt, vi må konsentrere oss om å bli en av de to beste innafor sluttspillssonen, da oppnår vi å spille første semifinale på bortebane.

Som jeg advarte mot før kampen lørdag, vi kunne komme til å slite defensivt med at midtbanen vår uten vepsen Barton ikke bidro nok rundt de sakteløpende stopperne våre. Og det var det vi tapte på. Barton er fortsatt ute med skaden sin og nå er trulig Traorè også borte for oss. Austins tilbakekomst er gledelig og viktig, og om han og Morrison kan kombinere i lag kan det bli et mål eller to ut av det. Forutsetningene trur jeg i denne kampen blir at de understøttes av Hoilett og den som spiller motsatt (gi Petrasso en sjanse!), OG at det blir en åpen og spillerask kamp som mot Wigan. Jeg tviler minst like mye på det siste som det første.

Blackburn under ledelse av Gary Bowyer innehar plass nr. 11 og må vinne for å ha en liten sjanse til å ta igjen Reading på siste sluttspillsplass, som har sju poeng mer. Slo traktorgutta 2-0 på Ewood Park lørdag, det etter en sekvens med flere uavgjorte hjemme som borte. Ewood-tallene er ikke like pene som for bare få kamper sida, ettersom de fire siste har endt 0-2-2. Tallene sier nå: 9-6-5 og 28-18 mens de tur-retur i buss har hatt en forbedret form. Da ser tallene plutselig sånn ut: 5-8-7 og 26-35.

Manager Bowyer har brukt tre målvakter så langt. Akkurat nå ser det ut som eldstemann Robinson er førstevalget. Foran seg har han garantert backen Spurr som har spilt alt til nå, og Hanley. De to andre velges nok fra Kilgallon, Kane og Keane. Motoren, midtbanen, pleier å bestå av Williamson, Taylor, Dunne og Lowe, men sistnevnte har vært skada noen kamper. Skal dog være klar igjen. Cairney er også aktuell. Rhodes gjør som han pleier, skårer på bestilling. 23 mål har det blitt og han er garantert ikke ferdig. Får god hjelp av Gestede og det var de to som skåra mot traktorgutta. Joshua King spiller ofte men fullfører sjelden de kampene han starter og blir heller brukt som reserve. To mål og mange flere assister er det blitt på nordmannen.

Formen vår borte er ikke bra, to seiere og fem tap siste sju. Ewood Park er en arena vi har slitt på gjennom alle moderne år, vi har ikke seira der sida 1999. Tre tap og èn U seinest. Uansett turnering har vi ikke bedre enn 0-3-4 mot Blackburn H som B. 0-0 på Loftus Road i desember.

Jeg sliter igjen med trua på poeng. Kan fort bli et nytt tap 1-2, eller verre 0-2, for tapet av Barton er betydligst bakover.