Premissene for lagene på Loftus Road denne lørdag ettermiddagen var veldig forskjellige. For QPR er denne serieinnspurten helt betydningsløs og kun en oppladning til neste sesong. QPR var likevel ute etter revansj fra tapet i seriepremieren på The Valley da det endt 2-0 til Charlton.

For Charlton var dette en svært så dramatisk og viktig kamp. En kamp for å overleve, og etter dagens runde ser det ganske helsvart ut med tanke på å beholde plassen. 10 poeng opp til trygg plass med fem kamper igjen er bortimot bare teori.

Jimmy Floyd Hasselbaink gjorde fire endringer fra laget som startet sist. Jack Robinson fikk sin debut på venstrebacken og Henry, Chery og Polter var tilbake på laget.

Luongo uten mål
Massimo Luongo har tilgode å score etter overgangen fra Swindon før sesongen. Han forsøkte å gjøre noe med akkurat det når det var spilt ni minutter mot Charlton. Skuddet var bra, men strøk over målet til paven (Nick Pope). Dette skjedde etter at QPR hadde vært klart best i innledningen.

Charlton ristet av seg den dårlige åpningen og kjempet seg inn i kampen. Halvveis i den første omgangen måtte, vår glimrende keeper, Smithies vise hva han var god for når han reddet et godt skudd fra Charlton´s Harriott.

Dårlig kvalitet
Kampen skrek etter kvalitet fra begge lag. Feilpasningene florerte og det så ikke ut som noen av lagene hadde plan over det som foregikk på gressmatta. Flere tilskuere hadde antagelig forlatt sitt sete til fordel for pølsebu og leskende drikke da QPR kjørte en kontring.

Hoilett fant Phillips nede på høyreflanken. Han fikk lagt ballen over på venstrebeinet og slo et innoverskrudd innlegg. Ballen gikk forbi alt og alle, inkludert en offsideplassert Hoilett, og snek seg inn i det lengste hjørnet. Dommeren godkjente målet og QPR kunne gå til garderoben med 1-0.

Matt Phillips var forskjellen på lagene til pause!

Tverrligger, skade og utligning
Helt i starten av andre omgang var QPR heldige da Harriott prøvde å curle inn en utligning. Forsøket var innom tverrliggeren før den strøk over. Det var nært!

Etter 55 minutter kom Cole Kpekawa inn for en skadet James Perch. Kpekawa tok plass i midten og Onuoha flyttet seg over på høyre.

Kampen bølget frem og tilbake. Phillips bommet alene med Pope etter å ha blitt spilt gjennom av Polter. Charlton svarte på forsøket like etter og klarte det Phillips mislyktes med - å score mål. Det var Cousins som satte inn utligningen for bortelaget når han fra høyre satte inn 1-1 med venstrefoten i det lengste hjørnet. Forsvarsspillet til Robinson var ikke patent ved anledningen.

Gladwin og El Khayati inn
Kampen var vidåpen, og fremdeles uten den helt store kvaliteten, da Jimmy gjorde sin neste endring. Ben Gladwin kom inn for Phillips etter 72 minutters spill.

Seks minutter senere var QPR nær ved å ta ledelsen da lekkert spill av Lupngo og Chery satte Polter opp i god posisjon. Avslutningen til tyskeren skled av foten og det ble ingenting av forsøket.

Siste forsøket til Jimmy ble gjort etter 85 minutter og var å erstatte Hoilett med El Khayati. Det skulle vise seg å være en litt over middels vurdering.

Smithies igjen, og seiersmål
Da vi gikk inn i tilleggstiden så kunne Charlton fått med se alle poengene da Vetokele slet seg alene gjennom med Smithies. Avslutningen var bra, men Smithies enda bedre. Kanonredning!

Hvor mange poeng har denne mannen produsert for oss etter nyttår?

På toppen av dette skulle El Khayati sette inn vinnermålet 3 minutter og 16 sekunder inn i den 4 minutter lange tilleggstiden. Og hvilken scoring det var!!
Nasser El Khayati gjorde det meste selv da han skar inn fra sin venstreflanke, curlet ballen i det lengste hjørnet til paven og sendte Loftus Road sine 15 834 tilskuere til himmels.

Herlig betydningsløs seier, men en god revansj fra tapet i seriepremieren. At vi bidrar til at det blir League One på Charlton neste sesong har vi neppe dårlig samvittighet for.

Best på QPR
Robinson debuterte og imponerte, men var involvert i baklengsmålet. Ellers dønn solid.

James Perch var solid frem til han ble skadet og fortjener hederlig omtale.
Det samme gjelder for Karl Henry som begynner å ligne vår nye "Shaun Derry".

Bestemannsprisen går likevel til Smithies nok en gang. Han er en matchvinner og uten ham hadde det ikke blitt ter poeng denne ettermiddagen. Sannsynligvis null, så da fortjener man litt ekstra kred. Alex Smithies, vi elsker deg!!!

Forhåndsanalysen
Dagens lille kuriositet; Steinar sin forhåndsanalyse til matchen. Her ttipper han 0-0 til pause og 1-1 etter 90 minutter. Særdeles gode tips, men drøy uflaks å ryke på overtid i begge omganger på både resultat og utfall!