Av STIAN KARLSEN

...og plutselig var vi tilbake til vårt beste igjen. 2-0 over geitebukkene var ikke bare et godt resultat isolert sett, men spillet gjorde godt for helsa etter tilsvarende helseplager utover forrige lørdag kveld når MK Dons var unnagjort. 

I gamle dager ville kanskje dagens motstander kommet til Loftus Road med en skranglete rutebuss eller på sykler - avstanden er jo så kort fra Brentford ved Themsen og bort til oss. Uansett er det et lag som sakte og rolig har falt nedover tabellen etter ei lang rekke kamper uten særlig med poeng. Fra og med først spark på ballen etter nyttår har de 2 seiere, en U og 8 tap, som reelt sett er nedrykkstakter. Det fins en tråd her og det er at de taper for hvem som helst, tabellplassering betyr ingen ting, og de taper både på Griffin Park og ute av byen. De 2 glimtene av håp kom mot Preston borte 3-1 og Wolves hjemme 3-0. De to siste har gitt to ganger 1-2 for bånnlagene Charlton og Rotherham, hvorav sistnevnte har Neil Warnock i god gammel manager-form.

Tallene som bisvermen (Bees) kan skilte med i disse dager ser sånn ut: 12-7-16 og 48-55. På Griffin Park er tallene ustabile 7-3-8 og 24-26, borte 5-4-8 og 24-29. Dette gir 43 poeng og plass 17. Før serien fikk satt seg skikkelig var de helt oppe blant de aller beste. Lagets nye manager Dean Smith har en bisverm bestående av ikke altfor spennende spillere. Ikke for det, lyspunktene fins! 

I målet står Button bra, mens forsvarsspillet ikke skremmer alle like mye. Her regjerer Bidwell og Dean, utover disse to er det tynt. Yennaris og franske Colin spiller en del, danske Bjelland er kneoperert og har enda ikke spilt denne sesongen. Midtbanen innehar den største stjerna i form av Alan Judge. Han har spilt alle kampene minus 2, har skåra 14 ganger og leder statistikken over hvem som er nest sist på andres skåringer i championship, her er tallet 9. Denne lagdelen er den sterkeste for troikaen Swift, Kerschbaumer, Canös og Woods holder alle bra nivå, og de skårer litt mål også. Framme har 3 mann delt på 15 skårede mål, Hofman, Djuricin og danske Vibe.

Skadene har vært forholdsvis snille med biene gjennom sesongen. Nå har 2 mann, kanskje 3, skadefravær. Vi venter på Robinson men ikke med smerte akkurat nå, ettersom det funker bra med Angella der ute. Hill var suverèn i Halls fravær og blir pinadø ikke lett å velge vekk i ettermiddag heller. Hall forblir ute ei stund og Konschesky er best på benken! Luongo ventes klar.

Lagene har ikke spilt mot hverandre på Loftus Road siden 2003 så de fire siste kampene der 2-2-0 har mest akademisk interesse. Biene skårer generelt lite mål mot oss, gjerne ett mål i annenhver kamp i snitt. Motsatt oppgjør endte jo 1-0 til biene og om ting gjentar seg sjøl skårer de ingen i ettermiddag. Vi er fortsatt det laget fra midten og nedover med flest smultringer. Av den grunn skal vi være favoritter. Men nå har biene plassert seg i det området på tabellen hvor vi ikke takler motstanden godt nok fra. Vi har fire tap på rad mot lag i denne posisjonen, seinest altså MK Dons. Derfor er jeg skeptisk og på tippekupongen min blir det HB. 1-0 eller 0-1.