Av STIAN KARLSEN

Conor Washington er en aldri så liten solskinnshistorie. Forrige gang det var EM-sluttspill (2012) så spilte han fotball i nonleague-laget St.Ives Town. Nå kan det vise seg at han blir en viktig brikke for Nord-Irland under sommerens EM i Frankrike

I mandagens kamp scoret han et flott mål. Han gjorde mye selv, viste besluttsomhet og styrke, og satte inn kampens eneste scoring etter 41 minutters spill mot Slovenia. 

Nordirsk bestemor
23-årige Washington kvalifiserer til spill for Nord-Irland gjennom sin bestemor. Han er selv født i England og for å gjøre det komplett så er hans mor skotsk. Det ga Conor flere valg når det gjelder landslagsspill, men han endte altså opp med flagget til Nord-Irland på brystet. Det angrer han neppe på i dag. 

Han er godt fornøyd med denne situasjonen, men nekter å miste bakkekontakten:

- Det har vært litt som et eventyr dette. Spesielt de siste 6-8 månedene. Jeg har blitt veldig godt mottatt på landslaget og her er det ingen stjerner eller store egoer. Jeg ser virkelig frem til de neste matchene og et EM-sluttspill. 

- Jeg er ikke sikker på en plass i troppen, men er veldig fornøyd med å starte kampen og score i kveld. Jeg må bare fortsette å jobbe hardt i QPR frem til sesongen er over, så får vi se hva det holder til. 

Mangler QPR-scoring
Han scoret jevnt og trutt for Peterborough i League One i første halvdel av denne sesongen. I januar kom han til Loftus Road i en avtale som kostet QPR £2,5-3 mill. Til tross for at han fremdeles venter på sin første scoring i QPR-trøya (8 kamper) så ble han tatt ut på landslaget av trener Michael O´Neill. Den samme treneren var full av lovord om 23-åringen etter kampen. 

- Du ser hva Conor er laget av. Den råskapen, den styrken og den farten han har. Han elsker den fysiske delen av fotballen og gleder seg til å gå i dueller med motstanderens midtstoppere. Han er sulten på å lære og ønsker å prestere. Det er bra!

Conor Washington ligner en ny Charlie Austin, men han mangler fremdeles den viktigste ingrediensen. Nemlig scoringene. 

La oss håpe klubblaget får nyte godt av både målteften og råskapen hans videre utover denne våren!

U R´sss