Av STIAN KARLSEN

Ikke rart det må slankes når man ser på nye tall som er offentliggjort. QPR brukte mer penger på spillere enn Arsenal i perioden 2010-15. Den tiden er definitivt over og det er merkbart at klubben kutter kostnader, og da spesielt på spillersiden. 

Forøvrig så brukte £89,9 millioner i perioden 2010-15. Det er kun Liverpool, Man City, Man Utd og Chelsea som brukte mer penger i den samme perioden enn QPR. 

I samme periode har til sammenligning Everton brukt £8 mill. (minst av PL-lagene) 

Mye utført
Mye av ryddejobben er utført og QPR er på vei inn i et mer fornuftig økonomisk farvann. Av store lønnsutgifter er det Sandro, Leroy Fer og kanskje Matt Phillips som fremdeles står på lønningslistene som "overbetalte". Sandro og Fer er linket sterkt vekk fra klubben og det ville ikke være noen stor overraskelse om Phillips forsvant i dette vinduet heller.

Jimmy sin plan
Foreløbig har Hasselbaink kun hentet spillere fra lavere divisjoner som han kjenner godt til fra før av. Washington og El Khayati er slike spillere. Dette er spillere som normalt skal ha sine beste år igjen på fotballbanen og har en lønnsprofil av en helt annen dimensjon enn man har sett de siste sesongene i QPR. 

Dette ser ut til å fortsette hvis man følger ryktebørsen. Den som er sterkest linket til QPR for øyeblikket er John Bostock (ifølge wikipedia allerede QPR-spiller) som spiller i belgisk andredivisjon. Bostock ble sett på som et kjempetalent da han var i Tottenham og Crystal Palace for noen år siden, men slo aldri gjennom i England. På sin tur "nedover" var han i Royal Antwerp i 2013-14 med JFH som manager. Jimmy skal være villig til å gi Bostock en ny sjanse i England. Bostock er midtbanespiller og fremdeles ung med sine 24 år. 

Mandatet
CEO i QPR, Lee Hoos, har uttalt at Hasselbaink har tilgjengelige midler å bruke:

- Jimmy skal slanke spillerstallen, men har mulighet til å bruke litt mer på hver enkelt. Kvalitet ikke kvantitet. Det er hans mandat!

Skal bli spennende å se hva JFH makter å få ut av dette. Vi går en spennende sommer i møte. Når sesongen starter opp i august så har vi alle et håp om at overbetalte spillere som ikke ønsker å spille for QPR er en saga blott. 

Resten er opp til Jimmy Floyd Hasselbaink. In Jimmy we trust!

U R´sss