Av STIAN KARLSEN

Tre poeng i sesongens siste kamp sørget for at vi står med like mange seire og like mange tap denne sesongen. 14-18-14 og 60 poeng ble tilslutt status i historiebøkene for sesongen 2015/16. Det betyr at det er 14 poeng opp til playoff og det er 20 poeng ned til nedrykk. 

Komplett
Ikke bare er det like mange seire og tap, men også målforskjellen kommer ut i null. Karl Henry sin scoring i siste kamp gjør at vi står med 54 scorede mål og 54 sluppet inn. Det utgjør et snitt på 1,17 forlengs og baklengs per match. Ikke spesielt overraskende er det da at 1-1 er det mest vanlige resultatet i løpet av sesongen. Det har QPR spilt ved 10 anledninger denne sesongen. 

For å gjøre gjennomsnittet enda mer perfekt så endte vi på 12 plass av 24 lag i championship. Stort mer perfekt gjennomsnittlig er det ikke mulig å gjennomføre 46 kamper. 

Kjedelige førsteomganger
Statistikken viser at i 25 av 46 kamper så har det endt med 0-0 etter de første 45 minuttene, men kun i fem av tilfellene har det endt 0-0 tilslutt. QPR hadde blant annet 11 kamper på rad med 0-0 til pause i perioden fra oktober til desember. 

 

Hvordan score mål?
Tjaronn Chery og Charlie Austin ble klubbens toppscorere denne sesongen med 10 mål hver seg. Austin ble, som de fleste har registrert, solgt til Southampton i januarvinduet. 

En liten digresjon er at det på 46 kamper og 54 scorede mål så har vi ikke fått hjelp til å sette ballen i mål én eneste gang. Ingen selvmål og hjelp og få altså... 
Skal man ha jobben gjort så får man gjøre den selv. 

I løpet av sesongen har laget hatt 15 forskjellige målscorere. 

Hev ambisjonsnivået!
Dette er sesongen mange av oss har etterlyst i lang tid. Tid for stabilisering og bygging av fundament. Etter sommeren forventer vi at reisverket er i ferd med å komme på plass og at gjennomsnittet er bedre enn det har vært inneværende sesong. Det må være lov til å stille noe høyere krav til Jimmy når sesongen braker igang i august. 

U R´sss