Av STEINAR SÆTHER

Sesongens siste kamp spilles på vårt eget Loftus Road. For min egen del avslutta jeg visst foran forrige kamp i Burnley, glemte hele kampen, antagelig pga mandagsspilling. Men jeg vil jo avslutte med stil, så om Robins fra Bristol by starter jeg som vanlig med sesongen til nå.

Laget rykker ingen viktige steder, de er nummer 18 nå og kan ende fra 15 til 19. Vi kan bli 13-15. Tallene til Robins ser ut som følger: Totalt har de oppnådd 13-13-19 og 54-70. Splitter vi tallene blir det 7-7-9 og 34-34 i Bristol, og 6-6-10 og 20-36 borte. Av det ser vi at vi er langt bedre hjemme enn City er, for våre tall er 9-9-4 og 36-25. 

Det er et par ting som er tydelige denne sesongen for City sin del. Det skåres bra med mål og slippes inn enda mer - som ergo indikerer målrike kamper. I perioder blir det store seiere og store tap ganske nær hverandre. Eksempelvis blei 6-0 over Bolton hjemme snudd til 0-4 for Hull i neste kamp. Robins taper nesten alltid hjemme som borte for lag fra åttende til første plass. Unntaket var uglene fra Sheffield som blei banka 4-1 tidlig i april. Målgarantist er Jonathan Kodjia med sine 19 nettsusere fordelt på 44 kamper. Han har med seg gamle Aron Wilbraham (eks Moss) som har bidratt med 8 på nesten like mange kamper. En annen som kunne skapt trøbbel for oss er Aden Flint, midtstopper med gode skåringsvaner i angrep, men han er skada. Kodjia er forøvrig en spiller jeg kunne likt i QPR-trøya. Målene han skårer, sterk, skyter godt, god innstilling og har JFHs "riktige" alder med sine 26 år.

Begge lag har sagt utover fredag at de vil spille med en del yngre spillere. Da vil flere av unggutta våre som har fått spilletid den seinere tid igjen være aktuelle. JFH sier i dag at han vil satse på unge folk neste sesong, som jo er bra, og vi har allerede en del spillere i den gruppa. Men noen sultne tilvekster 23-26 år vil gagne troppen. De kommer til å erstatte Phillips, Hoilett, Gobern, Tozser, Konchesky, Traorè, Diakitè og kanskje Angella og Henry. Green har vi allerede erstatta med Smithie og Ingram. 

Vi har en behagelig statistikk mot City. Hjemme har vi 6-5-0 på 11 kamper, borte har vi tapt kun èn av de siste 9 kampene. To lag som spiller kun for æren, hva er vel mer typisk enn uavgjort? Vi skårer først før gjestene utligner = 1-1. Et resultat og rekkefølge på målene som oppsummerer sesongen temmelig bra.

Jeg takker for meg for denne sesongen, en sesong som ikke tok av er endelig over. God sommer!