Av STIAN KARLSEN

Samba Diakite, Armand Traore, Oscar Gobern og Rob Green. Dette er navn som var forventet skulle figurere på ei slik liste, og de fleste hever ikke en gang øyebryna når de forsvinner ut portene på Loftus Road. Det samme gjelder kanskje også Yun Suk-Young, men her er det mer blandede følelser ettersom det er en relativt ung spiller som til tider, i Premier League, viste høy kapasitet. 

Bærebjelker
Når Mr.QPR (Clint Hill) og Alejandro Faurlin dukket opp på listen så er det liten tvil om at det dukker opp en ganske het diskusjon i kjølvannet. Disse to er det nærmeste vi kan kalle "legender" i dagens QPR, og har definitivt vært to av lagets viktigste bidragsytere de siste årene. 

Faurlin har vært i klubben siden 2009, men med knær som kjeks så har han fått ødelagt endel av sin karriere. Utviklingen hans har vært hemmet av dette og 29-åringen er ikke med i fremtidsplanene til Jimmy Floyd Hasselbaink. 

Clint Hill har blitt 37 år og har ikke spilt mer enn drøye dusinet kamper denne sesongen. Det har derimot gjort med stor bravur og hevet QPR nesten hver gang han har vært involvert. Mr.QPR var villig til å ta en sesong til, men noen ny kontrakt har ikke kommet på bordet. 
 



Riktig eller ei?
Faurlin er en favoritt blant oss supportere, men holder det sportslige nivået hans egentlig? Han har spilt mange kamper denne sesongen, men virker fremdeles til å være et stykke unna den formen han var på sitt beste. På sitt beste var han uvurderlig, men vi må faktisk helt tilbake til 2010/11 for å finne hans beste øyeblikk og kamper. Kanskje er det riktig å la ham gå? 

Clint Hill har vi avskrevet omtrent årlig siden han kom til klubben i 2010. Den mannen har likevel vist seg å være en bauta som kjemper med nebb og klør, og slikt elsker fansen. Vi elsker Clinter´n og han elsker oss, men sportslig sett så må vi innse at han er "over middagshøyden" og på overtid alderen tatt i betraktning. 
Spørsmålet er hvor viktig han er på utsiden av banen. 

Henry og Hoilett
Spillere som det forhandles med er Karl Henry og Junior Hoilett. Spesielt Hoilett er overraskende og kontroversielt. Han har vært i QPR i fire sesonger og stort sett ikke bidratt med annet enn et digert sugerør inn i klubbkassa. Høy lønn og svake prestasjoner har vært gjennomgangsmelodien. 

Det pussige er at han denne sesongen har begynt å ligne en spiller som kan være nyttig og sett litt mer interessert ut. Jimmy har åpenbart sansen for canadieren og bestemt seg for å se på muligheten for en kontraktsforlengelse. Den kontrakten bør i så fall være sterkt prestasjonsbasert med så lav grunnlønn som overhodet mulig for at det skal kunne forsvares! 

Karl Henry startet denne sesongen meget svakt og ble en av de aller største "hoggestabbene" når resultatene var svake. Frem til juletider så var han rett og slett katastrofemateriale. Siste halvdel av sesongen har imidlertid Henry blomstret og vært av et helt annet kaliber. Han har levert jevnt over solide prestasjoner og vært blant våre beste menn. Aldri spektakulær, men har gjort "drittjobben" foran forsvarsfireren på en tilfredstillende måte. Har faktisk gjort seg fortjent til ny kontrakt i mine øyne. 

Jimmy med baller!
Man kan være negativ til mye rundt disse utspillene, men undertegnede syntes også det er en mann som viser styrke oppe i det hele; Jimmy Floyd Hasselbaink. 

Jimmy vet hva Clint Hill og Alejandro Faurlin betyr for QPR og fansen, og han vet også hvilken status både Junior Hoilett og Karl Henry har. 

Det kreves derfor ganske store baller for å ta de avgjørelsene som er gjort, og han legger hodet klart på hoggestabben dersom det skulle butte skikkelig mot når en ny sesong starter opp. Er det noe vi trenger i den situasjonen vi er nå så er det en sterk leder, og jeg tror muligens Jimmy Floyd Hasselbaink er en slik. 

CiBu6hbWEAAJRdG.jpg-large.jpeg

Time will show!

Uansett så er det voksne menn med tårer i øyekroken som tar farvel med både Clint Hill og Alejandro Faurlin. At disse to har betydd enormt mye for QPR som klubb i noen turbulente år er det liten tvil om. Takk for innsatsen og øyeblikkene gutter! Vi kommer neppe noen gang til å glemme...

Cf8fLMSXIAAo8AR.jpg