Av STIAN KARLSEN

Sportsdirektør i QPR, Les Ferdinand, går hardt ut mot systemet til U21-lagene og sier at denne løsningen ikke gjør noe for at spillere skal komme raskest mulig i posisjon til å få spilletid på førstelaget. 

- Jeg liker ikke hvordan U21-ligaen fungerer. 9 av 10 ganger så må spillere som kommer via U21 ut på lån til andre klubber for å få den erfaringen som er nødvendig. Min tankeprosess er at når du kommer via U8, U10, U16 og U21 så spiller du hele veien mot de samme spillerne, og det hemmer utviklingen. 

Et eksempel på dette er Darnell Furlong. Høyrebacken er for tiden på sitt andre opphold hos Cambridge i League Two og har tidligere vært hos Northampton. Dette er veien å gå mener Ferdinand. 

- Jeg vet Darnell spilte et par kamper for oss mot slutten av forrige sesong, men årsaken var at vi ikke hadde alternativer. Han var ikke klar for det, men ble en nødløsning

Ferdinand mener også at resultatene på ungdomsnivået ikke betyr noe, og dro frem et eksempel fra finalen i cupen for utviklingslagene i 2009. Dette var en kamp mellom Arsenal og Brentford, som Brentford gikk vinnende ut av. 

- Alle Arsenal-spillerne for det laget gikk videre og fikk en karriere for ulike klubber, mens ingen av Brentford-spillerne i dag spiller profesjonell fotball. 

QPR U21 spilte mandag mot Sheffield Wednesday og vant 3-2 på Loftus Road. Scoringene kom ved N’Guessan, Akinola og Lobjoit. 

QPR spilte med dette mannskapet:
Hudnott, McMahon, Lobjoit, Diakite, Wise, Kpekawa, Prohouly, Akinola, N’Guessan, Corkery, Shodipo.