Av DAG HÅKON HELLEVIK

Klubben bekreftet torsdag kveld at skulderskaden Charlie Austin fikk mot Bolton er så alvorlig at han får et «lengre avbrudd» fra fotballen.

Hendelsen kom relativt tidlig i tirsdagens kamp. Austin landet forkjært etter et opphopp og ble sittende lenge på bakken med åpenbare smerter i skulderen. Da vi trodde han skulle bli tatt av banen ble han tapet og sendt utpå igjen, og endte med å score det første målet i det som ble en 2-1-seier.

Operasjon
Vi trodde det var faksk alarm, men den gang ei. Halvveis ut i andre omgang måtte han av for godt, og en undersøkelse har nå vist skader i både bein og bånd i skulderen. En operasjon må til, og da flyr ukene fort før han er ferdig rehabilitert.

Fattig trøst
Så mye trøst er det heller ikke å hente i overgangsryktene. Forhandlingene har åpenbart skåret seg med den ene spissen etter den andre, og 24 timer før vinduet lukker sitter vi tilbake med den 18 år gamle stopperen Coll Donaldson fra Livingston i Skottland som eneste tilvekst.
Han kan vise seg å bli vår neste Alan McDonald for alt vi vet, men det er ikke han som kommer til å score de målene vi trenger for å klare å rykke opp.

14 ligamål
Dermed er toppscorer Austin med 14 ligamål mål ute til vårsola renner, og nestemann på lista over målmaskiner i QPR er Matt Phillips med 3. Det lover ikke godt foran tre strake sekspoengskamper mot tabellrivalene Burnley, Derby og Reading. Timingen kunne knapt vært dårligere.

Austin sier til media at han er «desperat skuffet». Det er han ikke alene om å være.