Av STEINAR SÆTHER

Så forbanna typisk!

Først spiller vi godt og vinner mot en opprykkskandidat (Birmingham), så møter vi i kampen derpå et lag rett under eller rett over nedrykksstreken (MK Dons) og taper etter hvert fortjent. Dette er faktisk fjerde gangen på rad denne sesongen med disse forutsetningene! Første omgang var bra, ikke super, men noe å bygge videre på i andre omgang. Vi bygde oss NED, til Hasselbainks fortvilelse - ja, og alle oss andre sin store frustrasjon også! Det er nesten så en er frista til å si at vi fortjente å få de to litt lettkjøpte straffene midt i ansiktet. At Smithie redda den første var rein bonus.

Nå kommer geitebukkene på besøk, en potensielt verre motstander. Paul Clement brukte pisken godt på bukkene sine som leverte bra resultater. Dog ikke godt nok for hovedaksjonær og styreformann Mel Morris. Som kjent starta de sesongen med 6 uavgjorte på de 7 første kampene, før de omsatte spillet i flere trepoengere. På et tidspunkt var de à jour med Boro, Hull og Burnley før de hadde en periode på 8 kamper uten seier. Det ble begynnelsen på slutten for Clement, som ble byttet ut da laget lå på på den siste playoff-plassen(!). Erstatteren Darren Wassall har fått skuta på rett kjøl og kommer fra 3 seire på 4 kamper. Tapet skjedde borte for ulvene (logisk!) 1-2.

Tabellen har Derby i en femteposisjon med tallene 16-12-7 og 47-30. På hjemmebane har bukkene stanga inn 9-6-3 og 27-13, ikke dårlige tall det. På drift i resten av landet ser tallene sånn ut, 7-6-4 og 20-17, ikke dårlig det heller. Lukter opprykkskamp av dette! Legg merke til at de har 3-2-0 mot London-lag til nå, bl.a slo de Brenford 3-1 på Griffin Park så seint som 20. februar.

Geitebukkene til Wassall ser ofte sånn ut: Carson er førstevalget med 25 kamper, men andrevalget Grant har spilt 10 kamper han også. I forsvar har tre bukker spilt stort sett alt, Christie, Shackell og tårepersen fra Wembley Keogh. Velkjente Warnock (spilleren altså!) begynte bra men ramla så helt ut og er lånt ut til Wigan. Den andre tårepersen fra Wembley, Buxton, har til gode å spille denne sesongen. Hvem som spiller i den siste posisjonen er litt uvisst tirsdag morgen, men både Russell og Hanson kan være aktuelle om de blir friskmeldte. Svenske Olsson får i tilfelle kun et innhopp.

Midtbanen består gjerne av Hendrick, Butterfield og Ince. Thorne, Johnson og Bryson er kandidater til den gjenværende plassen, forutsatt at de to siste også blir friskmeldte. Framme utgjør fortsatt Martin en stor trussel. Han er toppskårer med sine 12 mål. Derby sin form henger faktisk nøye sammen med Martin sin form... Om Russell spiller framme blir antagelig Weimann satt ned i midtbaneleddet i en kantrolle.

Om skadesituasjonen i de respektive lag har jeg vel allerede nevnt usikkerheten rundt Derby sine spillere. Grant Hall testes seint, det samme gjør Faurlin, sies det på morraskvisten. Kanskje spiller Hoilett igjen etter konas fødsel.

Vi hever oss ofte mot de beste lagene, og det trenger vi atter en gang i kveld. Statistikken mot geitebukkene på Loftus Road er ikke god. På de 11 siste kampene har vi oppnådd stusselige 1-5-5 og vi tapte jo bortekampen 0-1. Om jeg skal legge inn et tips for kampen blir det 1-1 og U. Tett og jevnt, kanskje med bukkene som det førende laget.