AV ANDERS HOLE

Få hadde oss på tippekupongen. Everton var soleklare favoritter før kampen og det virket som at dette var en oppgave som få kunne ha taklet. Goodison Park er, tross alt, et fort, som få har maktet å hente poeng fra. Vi valgte en veldig stereotypisk og vanlig oppstilling hvor vi hadde ett par overraskelser på lur.

Cesar startet i mål for første gang denne sesongen. Ser ut som at Julio har fått en sen julegave av Harry. I de bakre rekker var det kun Onouha som var ny, med Dunne på benken. De tre resterende er «The Usual Suspects», nemlig Simpson, Hill og Assou-Ekotto.

På midten hadde vi inkludert Henry og Traore på henholdsvis ving og defensiv midtbane. De tre siste var O’Neil, Phillips og Barton (som skulle møte sin barndomsklubb). På topp var Charlie «scores when he wants» Austin. Helt alene som vanlig.

10 min forsinkelse
Første nyheten var at kampen var 10 minutter forsinket. Ingen årsaker sto det. Jeg konspirerer med tanken om at det var, høyaktuelle, Jelavic som signerte lånekontrakten for oss.

To mål rett før pause.
I det 35 minutt kom stjerneskuddet Ross Barkley for Everton til en god mulighet. Han klemte til og puttet den bak Julio Cesar til 1-0. Ingen stor overraskelse for oss.

Rett før pause kom mannen som er aktuell for oss til en mulighet. Nemlig Jelavic. Han tredde den enkelt forbi Cesar. 2-0. Det må ha vært spikeren i kista.

Tallene før pausen var knusende. Vi hadde hele 2 sjanser hvor ingen av dem var på mål. Everton hadde drøye 14 skudd hvor halvparten var på mål. Her var det klasseforskjell, og det svei veldig i hjertet til en ihugga supporter som meg.

Andre omgang
Vi fortsetter i samme sporet og blir kjørt over til de grader. Dette gjør vondt. I det klokka viser 68 minutter kommer samme kroat igjen og banker inn 3-0. Jelavic herjer med oss.

Litt senere pynter superbacken i superform, Seamus Coleman, på resultatet. 4-0 og kampen er ferdig.

Ikke en vellykket dag mot et suverent bedre lag enn oss. Dette blir for dumt, og vi går hjem med det største tapet siden Premier League dagene våre.