Av STEINAR SÆTHER

Vi ER faktisk på vei opp og fram. Et kort tilbakeblikk: Vi gjør en god kamp og slår Birmingham 2-0 på Loftus Road. Kampen mot MK Dons borte taper vi 0-2 etter èn god omgang (og èn fæl!). Så spiller vi to gode hjemmekamper og vinner begge hhv 2-0 og 3-0. Vi spiller også trygt og godt mot Preston og er uheldige som kun klarer 1-1 der nord. 

Karanka sitt Middlesbrough har fra første spark på ballen i august vært en klar opprykkskandidat. Egentlig er det bittelitt skuffende at de "kun" innehar tredjeplassen bak ledende Burnley og stadig godtspillende Brighton. Men avstanden er kun på 4 poeng opp til Joey Bartons Burnley og ett eneste til Bobby Zamora sitt badelag, og enda bedre, Boro har en kamp til gode. Nedenfra sliter både Hull og Derby med å holde følge. Onsdagsuglene som siste lag innafor opprykkssonen har egentlig overprestert, samtidig som de har utnytta andre lag sine svakere perioder. 

Tallene som har ført gutta fra oljedistriktet Teeside dit de befinner seg ser sånn ut: Hjemme på Riverside Stadium har de prestert kruttsterke 13-3-2 og 27-6. Vi er et av lagene som reiste poengløse derfra - dog må det sies at vi var jevnbyrdige i fjor høst og fikk kampens eneste mål mot oss (typisk nok) på overtid. Ute av sitt gode reir har laget sine begrensninger, for tallene er da 8-4-7 og 21-17 som "kun" er fjerde best sammen med Ipswich - som samtidig forteller at ingen av lagene i divisjonen er overstadig gode borte. Burnley og Brighton er ikke mer enn 3 og ett poeng bedre. Til sammenligning!

De røde oljearbeiderne sin borteform er interessant for oss, for vår form hjemme på Loftus Road er langt bedre enn deres borteform akkurat nå. På de siste 7 kampene har de kun 1-2-4 og enda mer spesifisert, de har 3 tap på rad for hhv Warnocks Rotherham, Charlton og Blackburn. Forøvrig har begge hjemmetapene kommet etter nyttår. 

Karanka sitt mannskap er utvilsomt solid. I mål har Konstantopoulos levert gjennom samfulle 37 kamper. Han er den målvakta som har flest smultringer i championship denne sesongen, nemlig 19. Foran seg opererer vanligvis Friend, Ayala, Gibson og Kalas. På midten gjør Leadbitter mye ut av seg, og sammen med Adomah (som vi visstnok etterspurte før seriestart), Nsue, nye Ramirez, Downing og Clayton. Dette er en av de klart beste midtbanene i divisjonen! Framme måtte lagdelen styrkes i januarvinduet og Rhodes kom fra Blackburn. Han står med kun ett mål på 10 kamper for Boro, men 11 totalt. Men også Suani og Nugent har en viss målgaranti.

Vi har en god statistikk hjemme mot Boro. På de 19 siste kampene har vi 10-8-1, det kan vi fint leve med! 

Skader: Boro kan hende mangler Ayala og et par mann til, vi kan hende har en skadefri Gladwin med i troppen. Hoilett er antagelig ute, som igjen åpner for Phillips som ikke var med til Preston. 

Jeg er optimist foran kampen. Ingen tippekupong i kveld naturlig nok, men på min ville det stått HU. Jeg trur sterkt på at vi unngår tap og håper som besatt på en ettmålsseier. 1-0 eller 2-1. Men Boro er piska til å bedre bortestatistikken så enkelt blir det ikke!