Av STIAN KARLSEN

I midten av desember kom fire alternativer til nytt klubbemblem ut på avstemming blant fansen. Alternativ nummer 2 ble valgt med et overveldende flertall (67%) av stemmene. Et retrovalg som er stilrent og vekker følelser hos de fleste med litt fartstid som supportere. 

Hva er riktig?
I kjølvannet av valget har det blusset opp en diskusjon som har pågått fra tid til annen i W12. Er klubben etablert i 1882 eller 1886? Er navnet Queens Park Rangers eller Queen´s Park Rangers?

Navndiskusjonen er forsåvidt ingen stor greie, men dette er tross alt et emblem som skal følge oss i noen tiår fremover. Greit at tingene er riktig. Apostrof eller ei, WE ARE QPR!! 

Årstallet derimot er det mange meninger rundt. 

Historiske fakta
Historien sier at Queens Park Rangers ble dannet i 1882 av unggutter på Droop Street Board School. Guttene var medlemmer av St. Jude`s Institute og de brukte instituttet som klubbens hovedkvarter. I de første årene ble derfor klubben kalt St. Judes. 

Først i 1886 ble navnet Queen´s Park Rangers tatt i bruk da St.Judes slo seg sammen med Christchurch Rangers. Er det ikke da mest riktig at 1886 er klubbens etableringsår? 

Markering 125 år
I 2011 ble det holdt en markering ved det som skal være opprinnelsesstedet til klubben, St Judes Hall. Det ble avduking av et skilt som minner oss om hva dette stedet betyr. Årstallet som er brukt er 1886 og navnet lyder Queen´s Park Rangers. 

skilt.png

Dette er helt i tråd med hva, den kanskje fremste, QPR-historiker Gordon Macey har anbefalt klubben å bruke i det nye emblemet. Klubben er altså fullt klar over problemstillingen, men ser likevel ut til å fortsett planene med å lansere emblemet med de to historiske faktafeilene. 

Hva syntes dere?