Av STEINAR SÆTHER

2-0 blei til 2-2 mot waliserne i en kamp vi med mindre sjansesløsing skulle avgjort greit til vår fordel. Men marginene var verken på Phillips, Austin eller JETs side i andre omgang. Men det var såpass mye positivt å hente ut av våre gjøremål i kampen at jeg blei enda lettere til sinns enn etter cupseier`n over Yeovil. Mye godt momentum som Ramsey kan bygge videre på!

Vår gamle kjenning Kenny Med Jakka har på relativt kort tid klart å bygge et slagkraftig mannskap. Han har sammen med eier`n Steve Morgan skapt ro og fokus etter en periode med nedgangstider, som munna ut i nedrykk til tredje nivå etter Solbakkens uerfarenhet i engelske tilstander og Dean Saunders` virkelige inkapasitet. Jackett tok laget opp igjen på første forsøk. Nå er laget et av de vi må krangle med for å rykke opp i PL. Ulvene har 4 poeng, vi har vårt ene, seinere i sesongen, kanskje ved banebyttet, vil dette kunne være et toppoppgjør.

Ingen av resultatene til ulvene i sesongoppkjøringa får oss til å heve øyenbryna, litt på samme nivå som oss. Ulvene forsynte seg så av et svekka Blackburn 2-1 på Ewood Park i serieåpninga (og det samme i ligacupen) og spilte 1-1 mot Hull på Molineaux Ground mens andre spiste middag søndag. Rapportene sier at ulvene var litt heldige som slo Blackburn og de trengte hjelp for å redde U`en mot Bruce & co. Derfor er det to mannskap i kveld som har mer inne.

Mannskapet som altså skal være med i toppen består 12 dager før vinduet smelles igjen av noen kjente og mange ukjente navn. To gode målvakter i Ikeme, som har spilt noen kamper for oss på lån, og det nye Arsenal-lånet Martinez. I forsvaret er Stearman esset, har mye god rutine på dette nivået, og får god hjelp av nye navn (for meg) Golbourne og Coady, på backplass spiller en 20-åring ved navn Dominic Iorfa - som sjølsagt er en helt annen enn vår egen Iorfa fra tidlig 90-tall. 

Mye godt driv i midtbanen der Ojo, McDonald, Henry og Edwards så langt blir foretrukket. Det skåres mål derfra også! Spissene Afobe og Dicko har en skummelt god skåringsrate, minst en av dem skårer i de fleste kampene ulvene spiller, og bakom lurer ringrevulven Lè Fondre.

Ingen skader å melde om som betyr noe for laguttaket til Jackett. Men de har en sunn kniving målvaktene i mellom. Hos oss er det onsdag morgen ukjent om Mackie kan bidra, han sto jo over lørdag mot Cardiff. Siden Green ikke er klar for gamleklubben sin i øst-London - ryktene sier at det går den veien - så er han målvakt i kveld også. 

Statistikk for dem som "ynder" det: Ulvene har ikke tapt hjemme siden februar og har 6-3-0 deretter. På disse 9 kampene har de skåra hele 25 mål, og med tanke på vår bortestatistikk fra PL, som blei forlenga i Charlton, er det en hjemmemektig motstander under flomlyset. Men vi nevner jo i vår beskjedenhet den forrige kampen samme sted, i september 2011, hvor Barton og Faurlin skåra tidlig og vi til slutt vant 3-0.

Jeg trur vi på forhånd skal være fornøyde med ett poeng denne gang. Ser for meg at ulvene går i strupen på oss fra start og blir på vår banehalvdel mye av kampen. Vi vil få våre sjanser og for å få med poeng må vi omsette minst to av dem. 2-1 eller 3-1 dessverre.