Av DAG HÅKON HELLEVIK

Bidwell er født i Southport og begynte karrieren som guttespiller i Everton. Han startet faktisk som keeper i de aldersbestemte klassene, men det var som sideback han fikk innpass på juniorlaget. Med Jake som kaptein ble Everton PL-mestre på U18-nivå i sesongen 2010/11. Da hadde han en A-kamp for seniorlaget på CVen, et hjemmetap i Europa League mot Bate Borisow fra Hviterussland da han var 16 år gammel i 2009.

Lengre kom han imidlertid ikke før han som 18-åring flyttet til London vest. Han debuterte for Brentford, opprinnelig på lån, i desember 2011. Her har han rukket å runde 200 kamper, han har vært bankers på laget gjennom flere låneavtaler og en fast kontrakt som ble inngått i 2013. QPR kjenner ham fra begge kampene siste sesong, da naboene atter møttes i serien etter 12 år i ulike divisjoner.

Nå hadde han ett år igjen av sin avtale i Brentford, og klubben valgte å selge fremfor å la ham gå om et år. Summen er ikke offentliggjort, men ryktene forkant sa 1,3 millioner pund. I QPR er han et velkomment yngre innslag. Vi trenger spiller med fremtiden foran seg, og vi trenger avgjort en venstre back etter å ha lidd oss gjennom en sesong med Paul Konchesky.

Jake Bidwell har i følge Wikipedia engelske landskamper på samtlige nivåer fra U16 til  U19, i alt 15 opptredener. I QPR har han nå kontrakt frem til sommeren 2019.