Av STEINAR SÆTHER

Jeg har vært litt misunnelig på både Leicester og Burnley. På poengfangsten, sjølsagt, men ikke bare det, også på de gratissjansene de får servert i enkelte kamper.
Hver mandags kveld sender TV2 Sportskanalen høydepunktene fra championship, og lag i medgang, som de to nevnte, har i flere kamper fått god hjelp av forsvarende motstander til å skåre. Spiller du i medgang sier du tusen takk og straffer motstanderen. Vi for vår del, sliter ofte med å skape sjanser, ergo null hjelp.

Jeg skal ikke påstå at det snudde mot Boro på Riverside, men det var artig lell. Mål på særdeles gunstige tidspunkt og nydelig hjelp av målvakta (og banemannskapet?). En skikkelig kamp stolpe-inn for oss. Puh!

Rösler's formlag
Ingen hvile i midtuka nå heller. Og ved sida av de to langt i front er Uwe Ròsler og hans Wigan det verste mannskapet å møte for tida. Formen har ført laget fra godt under midten og helt i ryggen vår.
Etter exiten fra europaligaspillet og Ròslers inntreden har laget ikke sett seg over ryggen. Ni seiere på de ti siste kampene, det ene poengtapet var 3-3 hjemme mot Yeovil for ei uke sida da bortelaget utligna inne i overtida. På de tjuetre siste kampene, herunder alle turneringer, har laget kun to tap. På reis har de seks seiere på rad.

Tabellen viser femteplass, fire poeng bak og en kamp til gode på oss. Nesten like gode som oss hjemme mens tallene borte ser langt mer overkommelige med 8-2-8 og 21-17. Når vi dog veit at de fire siste serieoppgjørene borte er endt med seiere og både Cardiff og ikke minst Manchester City er spilt ut over sidelinja i FA-cupen, også det på reis, og endog Crystal Palace hjemme, så forteller det alt om kapasiteten.

Sterkt mannskap
Mannskapet er tallmessig ganske stort og det er velsmurt. To like gode målvakter i Carson og Al Habsi og unggutten Nicholls har fått sine seks kamper. Boyce, Perch og Barnett (skada nå) har spilt nesten alle kampene i den bakre fireren og "stinker" uønska soliditet for en motstander. Crainey kan være tredjemann i denne kampen. Fjerdemann er i det blå. Thomas Rogne får lite spilletid, han har ti kamper, mens svenske Holgersson står med nøyaktig null minutter. Nå er endelig Caldwell skadefri etter halvannet år ute og kan få noen minutter tirsdag kveld.

Sju midtbanemenn har delt toogtjue mål mellom seg. Åtte mann har femten kamper eller mer, og hvem som møter oss fra start er umulig å si. Wigan spiller også to kamper i uka for tida men det spiller mindre rolle hvem som starter. Ypperlig bredde! Spissene er jevnt gode de også sjøl om lagdelen mangler en notorisk målskårer. McManaman og Powell kan bli klare etter skade, Maynard er i form og kan starte igjen, Waghorn likeså. Maloney, som elsker å spille mot oss, er skadefri etter å ha vært ute sida september og får ganske sikkert litt spilletid.

Skadesituasjonen
5-6 Latics-menn er fortsatt ute med skader og det rammer midtbanen hardest - uten at det svekker laget. Powell, om han blir friskmeldt, kan gå inn på midten like gjerne som lenger framme. Hos oss er Dunne tilbake etter utvisningen men jeg har ikke et stort ønske om å se ham i denne kampen, Onuoha og Hill gjør manns jobb sammen. Gjør Simpson comeback på bekostning av Yun som var knallgod lørdag? Hvor er Traorè skademessig? Antagelig ikke klar enda, men håpet om retur er jo der. Ekotto er klar men den tullete arrogansen han av og til viser på banen kan vi være foruten. Da blir han kledd naken av gode spillere på dette nivået. Henry sjekkes seint.

Jevnt
0-0 på DW Stadium i oktober, den tredje uavgjorte på de tre siste kampene. Det er jevnt lagene i mellom, med et bittelite overtak til oss. De åtte siste kampene har gitt 2-4-1 mens det på Loftus Road er blitt 2-2-1 i relativ nær fortid. Ut i fra nåværende form er Wigan favoritter. Mitt tips blir dessverre 1-2 men åpner for 1-1 på en god kveld. Håpet er at Wigan kjenner kjøret de også. De imponerte ikke mot Watford sjøl om de vant 2-1 lørdag. Og altså U mot Yeovil før det.