Av STEINAR SÆTHER

En uavgjort og tre tap ligner på alt annet enn opprykk i den situasjonen vi er nå. Reveflokken vinner serien, det er jeg ikke i tvil om, Burnley har tapt kun tre kamper og fortjener så til de grader andreplassen. Geitebukkene på tredje er kanskje litt foran skjema. Vår fjerdeplass er ikke dårlig men med tanke på direkte opprykk er vi litt på etterskudd. Det er sju poeng opp til Burnley (vi har en kamp til gode) og vi spiller rævva!

Vinglende Harry
Harry vingler med laguttaket, han vingler med spillesystemene og jeg på lik linje med mange andre, savner McLaren på treningsfeltet.
De to i teten vingler ikke. Jeg trur f.eks ikke Burnley har brukt tjue spillere enda. Klart laget er samspilt. Flaksen med ytterst få skader spiller en stor rolle der, og den flaksen har ikke vi hatt. Men vi kan i mindre grad skylde på skader sida vi vitterlig har mange flere spillere å ta av.

Svak statistikk
Skal vi rykke opp på direkten må vi nesten snu den negative trenden nå mot Leeds, for vi kan sjølsagt ikke stole på andres motsatte vendepunkt. Men McDermotts Leeds har et visst heng på sluttspillet og vil sjølsagt ikke ta noen fanger for å oppnå det. At jeg tviler stort på at de faktisk makter det betyr mindre.

Leeds er nummer 11 og det er sju poeng opp til den gylne sjetteplassen som juksehoopsa i Reading innehar. Tallene er 12-7-12 og 43-39. På de 16 bortekampene har de prestert 5-3-8 og 17-24. Det ser ut som Ross McCormack sine mål er avgjørende for om hvorvidt de helhvite vinner eller ei. På 31 kamper har han skåra 22 mål og det er ikke positivt for oss at det er spilt to kamper nå uten mål verken for Leeds eller McCormack. Inn på lån er kommet Connor Wickham fra Sunderland med et opphold hos Sheffield Wednesday hvor han skåra åtte mål på elleve kamper.

Formasjonsendring
Hvordan velger Harry å sette opp en ellever lørdag? Vel, Barton soner sin kamp nummer to. Er Ekotto klar igjen? Kranjcar? Hvor offensiv tør Harry være? Jeg kan tenke meg både Doyle og Keane framme fra start, altså 4-4-2, og da Morrison som kreativ mann bak duoen. Men vi takler denne formasjonen dårlig, særlig defensivt, viser det seg og da er nok 4-5-1 nærmest med Doyle framme.

Tallene lagene i mellom er nå kommet opp i 16-13-20 fordel Leeds mens det på Loftus Road er blitt 9-8-7 fordel oss. Forrige oppgjør her var jo som kjent tapet i den siste seriekampen da vi allikevel hadde rykka opp sist.

Vanskelig å spå noe men jeg frykter at vi får oss en til midt i trynet, kanskje allerede ved pause. Jeg trur og frykter 1-2 eller 1-3. Gir vi Leeds lillefinger`n tar de alle poengene!