Av STIAN KARLSEN

QPR Holding Ltd., er selskapet som eier og driver klubben vår. Tallene fra regnskapet er absolutt ikke sjokkerende, men likevel dyster lesning. De verste dommedagsprofetene antydet at underskuddet ville være nær det dobbelte, mens de fleste forventet noe i overkant av hva som er presentert i dag.

Totalgjelden
Totalgjelden til QPR Holding er på nær svimlende 1,8 milliarder (£177 mill.)

All denne gjelden er til våre rike onkler Tony Fernandes og Lakshmi Mittal, via deres selskaper Tune QPR og Sea Dream Ltd. som rentefrie lån.

Financial Fair Play
Regnskapet for 2012/13 gjør seg ikke gjeldene for de nye financial fair play-reglene, men det vil resultatet av inneværende sesongs regnskap gjøre. Skulle QPR rykke opp denne sesongen så venter det svært sannsynlig en kjempebot.

Financial Fair Play-regelen gir en bot på maksimalt £6,7 mill. ved et underskudd opp til £18 mill.
Det virkelig store problemet oppstår når underskuddet overskrider £18 mill.
Da er nemlig bøteleggelsen 1/1 med underskuddet (1 kr i underskudd gir en krone i bot).

Det betyr i praksis at dersom underskuddet fra 2012/13 (£65 mill.) gjentar seg i 2013/14 så vil det i tillegg komme en bot på £54 mill!!

Underskuddet er garantert ikke like høyt denne sesongen, men boten blir uansett ganske formidabel ved et eventuelt opprykk.

Dersom QPR ikke skulle rykke opp så vil med ganske stor sannsynlighet få forbud om å hente spillere i de neste overgangsvinduene. Hvor mange overgangsvinduer dette vil gjelde avhenger av utviklingen underskuddet tar i tiden fremover.

Les regnskapet 
Undertegnede er ikke noen regnskapsmann og overlater til den enkelte å lese gjennom detaljene og tallene. Hele regnskapet finner du her!

Pressekjør
Det blir utvilsomt mye prat i pressen om QPR og økonomi de neste dagene, og vi kan forvente oss syrlige kommentarer fra andre supportere. Husk at vi fremdeles er verdens vakreste klubb, med verdens flotteste drakter og det absolutt kuleste klubbnavnet!
Det kan ingen ta fra oss...

Pressekonferansen til Redknapp i forkant av matchen mot Birmingham kommer neppe til å handle mest om fotball.

Blir vi forlatt er vi historie...
Dersom Onkel Tony og Fetter Lakshmi skulle finne på og forlate oss i denne situasjonen så er vi i "deep shit". Ingen i denne verden ville ta i en klubb med vår nåværende økonomi og regnskapstall, men sannsynligheten for at Tony forsvinner er liten da det vil være ekstremt dårlig business for ham personlig. Likevel så er dette en bekymring man ikke klarer å overse helt uten videre...

Da er det vel bare å åpne nytt treningsanlegg og starte bygging av ny stadion? Kjør på Tony!

U R'sss