Av STEINAR SÆTHER

Etter fem kamper uten seiere hvorav de tre tapene i rekke, var diplomatisk sagt elendige prestasjoner, er det heldigvis bedring å se i forrige hjemmekamp mot Leeds.

Sjøl i en kamp som vi også kunne tapt, finner vi det opportunt å leite etter positive signaler. Og, ja, det var positive prestasjoner underveis i kampen. Det gjør meg mer positiv til at vi kan reise hjem fra St. Andrew`s med minimum ett poeng, aller helst tre.

Brutalt
Jeg skreiv det før hjemmekampen i september (som vi vant 1-0), at for en nostalgiker som meg er det rart å se Birmingham styre på for å unngå nedrykk i championship. Men fotballen er brutal om du ikke har midler nok til å kjøpe deg toppklassespillere og en ditto manager. Skjønt, fotballen er brutal for oss med mye penger og dårlige managere også.

Lee Clark og hans mannskap har virkelig prestert nedrykningsdårlig hjemme denne sesongen. Tallene 2-7-7 gleder kun bortelagene. Målforskjellen 20-21 er nesten like dårlig. Borte har laget prestert til terningkast 3: 7-2-8 og 19-21. Sumasumarum finner vi blåtrøyene som nummer 17 og er ni poeng over nedrykksplass.

To formsvake lag
Formen er ikke god men bedre enn oss. To seiere og tre tap, og begge trepoengerne har vært på reis mot to av lagene med dårligst form, Blackpool og Charlton. Hjemme har de faktisk ikke seira sida 1. oktober, tru det eller ei, som betyr elleve kamper halvt om halvt med U og tap.

Mannskapet er ikke blitt styrka sida sist. Veksler blir lagt på skotten Burke, Novak, kroaten Zigic og Macheda som nå skårer i annahver kamp. 4-5 skader ventelig, et par mann sjekkes opp mot kampstart.

Vi får tilbake Barton, et pluss sjølsagt. Flere spillere må testes fredag kveld og lørdag formiddag: Ekotto, Kranjcar, Traorè, O`Neil er alle usikre mens Hill allerede er "klargjort og godkjent".

Statistikk
Statistikken sier at vi ikke har reist kjempehappy fra St. Andrew`s sida 1984. 0-2-6 fordel Birmingham, skrekk og gru! Sida midt i desember har vi kun èn borteseier (3-1 mot Ipswich) og det som så så bra ut før jul er nå blitt til 5-5-5 og 13-13. Hjemmelaget har nå spilt elleve kamper i rekke uten å unngå baklengsmål, vi er kommet ni kamper avgårde i den trenden. Allikevel har vi sammen med Burnley sluppet inn færrest mål totalt i championship, 26.

Jeg ser ikke at vi taper denne kampen. Typiske resultat tilsier 1-1 eller 1-2 til oss. Ja takk, til det siste. Kan hjelpe at vi ikke vises på tv...