Av STIAN KARLSEN

Etter at sesongen 2015/16 var over så har fansens største profiler i QPR-mannskapet forsvunnet én etter én. 

Det er ikke bare overbetalte spillere som har forlatt QPR den siste tiden. De to soleklart største profilene blant oss supportere, Clint Hill og Alejandro Faurlin, fikk ikke fornyet sine kontrakter da de gikk ut etter sesongslutt. Dette er spillere som har lang fartstid i klubben og opparbeidet seg noe som ligner et kjærlighetsforhold til fansen. Slike spillere er det ikke mange av. 

Mackie nærmest
Av de spillerne som er i klubben er det Jamie Mackie som nå står flest QPR-hjerter nærmest. Problemet er at Mackie har slitt tungt på banen etter tilbakekomsten til klubben i fjor sommer. 

Han har slitt mye med skader og måtte operere en svært plagsom hamstring mot slutten av sesongen. Han er i ferd med å komme tilbake i form, men er ikke med i troppen til Jimmy Floyd Hasselbaink under oppkjøringen i Nederland. Mackie er uansett en helt etter sin første periode i klubben. 

Spørsmålet er om han er god nok til å overbevise oss nok en gang. Undertegnede tviler litt på akkurat det. Måtte jeg spise i meg de ordene...

Kaptein Nedum Onuoha må også nevnes. Han har lengst fartstid av samtlige i QPR og er, som nevnt, klubbens kaptein. Dessverre har han variert mer på banen enn vi hadde ønsket oss og mangler den lille x-faktoren for å bli fansens største kjæledegge. 

Nye potensielle helter
Det finnes selvsagt et liv også etter Faurlin og Hill. Disse spillerne må overbevise sportslig, vise riktige holdninger på og utenfor banen og bære drakta med en god dose stolthet. Grant Hall, Sebastian Polter, Alexander Smithies og Tjaronn Chery er alle gode kandidater til disse kriteriene. 

Nærmest er Grant Hall etter sin strålende debutsesong. Den unge mannen spilte med stor pondus og var en tilnærmet bauta i et til tider vaklende QPR-forsvar. Han ble "Årets spiller" for sesongen 2015/16, og dersom han følger opp kommende sesong så har vi gjort gull av gråstein. Det elsker vi!


Grant Hall er en opplagt kandidat

Sebastian Polter er allerede i ferd med å bli en aldri så liten kulthelt. Han kommer aldri til å bli noen ny Charlie Austin, til det har han en for lav scoringsratio. Vi liker den krigerske innstillingen hans, og det faktum at han takler sin noe keitete teknikk bedre enn hva første øyekast skulle tilsi. En spiller som byr på seg selv og fremdeles er i utvikling. 

Tjaronn Chery er den mest komplette spilleren i dagens stall. Han har et internasjonalt snitt over spillestilen og de fleste av oss ser et ganske voldsomt potensiale. Tar mannen enda noen steg denne sesongen så kan det bli riktig så moro. 

Alexander Smithies kom inn halvveis i forrige sesongen og har imponert alt og alle. Virker solid både med ball i beina og som skuddstopper. En ekstra dimensjon er det at mannen også har kvaliteter som gjør at han redder et straffespark i ny og ne. Ung keeper som vi kan få utrolig mye glede av. 

Det var fire utplukkede alternativer til nye helter som kan skapes i 2016/17. Kanskje blir det helt andre navn som nevnes når vi skriver historien etter sesongen. Hvem har dere tro på? 

CmbLe_DWgAAkrfF.jpg-large.jpeg
Disse spillerne er med til oppkjøringen i Nederland

Spennende nykommere
Borysiuk, Lynch og Bidwell er alle nykommere som kan være med å dominere i dette mannskapet. Når det gjelder Lynch og Bidwell så vet vi sånn cirka hva vi kan forvente og det er solide spillere på dette nivået. Borysiuk kan slå begge veier, men det er ingen tvil om han har store sko og fylle, popularitetsmessig, etter Alejandro Faurlin

Faurlin har forøvrig vært linket til championship-kollega Leeds, men står fremdeles klubbløs etter at han forlot QPR. Clint Hill har, som de fleste sikkert har registrert, skrevet under for Rangers i Skottland hvor han har blitt gjenforent med de gamle lagkompisene Joey Barton og Niko Kranjcar. 

Vi ser oss ikke tilbake og gleder oss til at nye helter skapes! 

U R´sss