Av STEINAR SÆTHER

3. runde i FA-cupen. Langtur til Liverpool by og Goodison Park.

Min aller første tanke etter trekningen var at hvis det er sånn at denne sesongens FA-cupeventyr både starter, og ender med en gang der nord, så er det for en klubb jeg unner alt godt, også å feire cupgullet på Wembley. Everton FC er et mønsterbruk, en klubb etter mitt hjerte. Langt fra den rikeste, ganske langt ned på rikinglista må vite, men du verden hva det går an å få ut av de midlene en har.

Feilskjær i romjula
Vi møter et lag i form. Har vært det i hele høst med egentlig bare et feilskjær, hjemmetapet for Sunderland i julestria 0-1. Tap nr. 2 kan de nok leve bedre med, 1-3 borte for Man City. Ti seiere og åtte uavgjorte forteller om et lag som både har evnen til å vinne og selge seg dyrt. Tjue kamper inn i sesongen innehar laget femteplassen. Det har de oppnådd ved skåre 1,5 mål per kamp og slippe inn 1.

Sterkt hjemmelag
Hjemme har mannskapet til Roberto Martinez spilt 3-3 mot Suarez & co, knust Mark Hughes 4-0, slått Chelsea 1-0 og Loic Remy 3-2. Totalt på Goodison Park har de finfine 6-3-1 og 19-9. På reis har laget prestert eksempelvis 1-0 over eks`en David Moyes, Swansea er slått 2-1, ligaleder Arsenal er holdt til 1-1 og hjemmesterke West Ham fikk seg en på tygga 3-2. Borte har laget totalt 4-5-1 og 13-10.

Vi kom hardtarbeidende om enn ikke velspillende tilbake mot røverne fra Doncaster og vant 2-1 på overtid. Viktig som bare juling, den siste skåringa; uten den hadde Leicester-revene vært hele sju betydelige poeng foran oss. Jula var ikke snill med oss, og vi trenger en positiv opplevelse til i denne kampen.

Slitne bein
Mange slitne bein og huer i begge mannskapene. Everton har ingen stor tropp å plukke fra slik at noen av de beste nok starter lørdag også. Skjønt, det fins alltid en lovende junior å ty til. Samtidig er det ingenting som tyder på noe annet enn at Martinez vil piske gutta sine til en såpass god prestasjon at de slår oss ut av cupen. De to siste sesongene har de både kvart- og semifinale, og sjanser til suksess er nok større i cupen enn i serien.

Må unngå skader
Harry roterer helt sikkert på mannskapet han også. Barton fikk ei kamps pause i julestria og spiller nok. Simpson og Dunne spilte alt og hviles sannsynligvis. Hitchcock er hjemkalt fra Crewe for denne kampen og spiller, om kanskje ikke hele kampen. Viktigst er det å unngå skader på spillere som vil være essensielle utover vinter`n. Nær historikk sier jo at både Jamie Mackie og Alejandro Faurlin har fått skader av alvorlig art i cupkampene.

Kort om statistikk: Karamellgutta (Toffees) leder marginalt 21-12-15. I april som var sist gang vi møttes, vant Everton 2-0 på Goodison Park mot et QPR som allerede var dødsdømt. 2-0 er et naturlig tips denne gangen også, men det er lov å håpe at vi for spenningens skyld netter èn gang. Hitchcock...?