Av STEINAR SÆTHER

Velkommen til en ny sesong, mine damer og herrer, må det bare bli en sesong vi husker tilbake på med glede. Utgangspunktet er helt annerledes enn sist; i og med at Redknapp styrte laget (eller gjorde han egentlig det?) fram til månedsskiftet jan/feb, har vi ny manager i Ramsey som har fått lov til å hente inn nye spillere etter hans og klubbens nye filosofi. Nesten alt uønska træl er borte. Sjøl om vi har noen spørsmål gående rundt Austin, Fer og Phillips, føles det som om vi er en ny klubb. Og det føles godt!

Manager hos Charlton-atletene er Guy Luzon. Han overtok laget omtrent på samme tid som Ramsey, og i motsetning til vår mann redda han laget sitt fra nedrykk. 7 mann har Luzon henta inn, for oss vanlig dødelige er de fleste i spillergruppa ukjente. Personlig har jeg kun ålreit kunnskap om midtbanetrioen Johnnie Jackson, Johan Berg Gudmundsson og Jordan Cousins. Massevis av rutine hos Jackson på dette nivået, islendingen med landskamper for øylandet er inne i sin andre sesong for Addicts  mens Cousins er en ettertrakta 21-åring med mange aldersbestemte landskamper for England. 

Utover disse kjenner jeg igjen navnene Henderson (målvakta), Bikey og Wiggins i forsvaret og Vetokele som spiller framme. Men innrømmer dermed en viss kunnskapsmangel om laget generelt. Manager Luzon har i likhet med Ramsey fått hente inn spillere han ønska, og det er da å regne med at det fins kvalitet utover de nevnte. Allikevel vil jeg bli overraska om de når neste vår kommer evner å plassere seg på øvre halvdel, de kjemper mot en gruppe lag med mye muskler i både bank og spillergruppe.

Jeg regner med at de aller fleste av dere har kasta raske og tette blikk på nyhetssidene omhandlende QPR sommer`n gjennom. Fredagens signering Grant Hall er vel, om ikke jeg har bomma med kuleramma, nummer 10 i rekka med nye spillere. Mange av de nye er spennende utover det vanlige; Chery, Luongo, Perch, Mackie (for andre gang) og kanskje vil en annen gi oss JET-lag? Spillere som Polter, Gladwin og Hall er å håpe tar nivået raskest mulig. Konchesky har nivået inne mens Gobern nok må bygges opp til et alternativ for a-laget. Hva da med Diakitè som har vendt bønnematta mot Ramsey fordi han er desperat etter å spille? Unggutta Comley, Furlong, Doughty, Kpekawa og Grego-Cox vil kanskje få spilletid i løpet av sesongen, men så sant det ikke blir voldsomt med skader blir det unntaksvis. Og jeg kan ikke få uttrykt stor nok glede over å se Faurlin i aktivt spill igjen!

Pre-season for Charlton har vært heller svak. De har ingen seiere og det har med et par unntak (belgisk) vært mot langt dårligere motstand enn vi har hatt. Vår pre-season var opp og ned, italiaturen blei betinga suksess spillemessig idèt Shaktar Donetsk var uprofesjonelle (De visste sjølsagt at de skulle spille hjemlig cup mot Dynamo Kiev to dager etter treningskampen!). 1-1 mot Atalanta var helt greit, 0-0 mot Newport litt ugreit. La oss stoppe med det. Hovedpoenget er at italiaturen og treningskampene har gitt Ramsey og staben mange gode svar på hvor fotballskoene trykker svakest. Han har i ettertid handla deretter. Får vi beholde Phillips og Fer har jeg trua på en solid sesong, underforstått er jeg sikker på at Austin spiller PL-fotball for Spurs eller et annet sted. I hvert fall etter vinduet stenger nå i månedsskiftet.

Om vi ser på hva vi har gjort på bortebane de seinere sesongene, i PL ikke minst, har vi tapt før vi går utpå banen. Og lagene i mellom leder hjemmelaget med 8-9-4 langt bakover. Nå trur ikke det går filleveien lørdag ettermiddag, tall får være tall. Lag som rykker opp eller ned vinner eller taper sin første kamp den påfølgende sesongen. Her snakker vi om et lokaloppgjør og det kan bety 1-1. Jeg trur dog mest på seier med ett mål til oss, 1-0 eller 2-1.

For orden skyld, sjøl om Ramsey fredag kveld sier at han er villig til å ofre Austin på tross av overgangsryktene og faren for skade, så er ikke det avgjørende for om vi vinner eller ei. Får vi igang midtbanen vår skal ikke Charlton kunne stå kampen ut.

Come om U R`sssssssssssss!