Av STEINAR SÆTHER

Velkommen tilbake til alvoret!

En noenlunde spennende overgangssommer, som ennå ikke er over, og treningskamper som har vist at vi har noe på gang, er bakgrunnsbildet foran sesongdebuten hjemme mot Leeds. Gjestene har ikke imponert særlig fram mot seriestart og handel og vandel har ikke gått i yorkshirepuddingenes fordel. Gary Monk som de fleste kjenner fra Swansea både som spiller og manager, har vært gæ`ærn nok til å si ja når tilbudet om managerrollen kom.

Det er å anta at yorkshirepuddingene vil ende i nærheten av midten av tabellen når mai kommer mild og skjønn, kanskje litt under. Vi sikter høyere, men hvorvidt det holder til en plass innafor de 6 er litt i det blå. Et hint får vi rundt ti på tre søndag. 

Monk kommer til Loftus Road med et mannskap uten skader eller suspensjoner. Jeg tipper vi får et gjensyn med Robert Green mellom stenger han før har stått. Foran seg vil trolig Berardi, Belluschi, Coyle, Cooper og Bartley kjempe om fire plasser. På midten, i et mulig system 4-2-3-1, kan fort Diagouraga, Mowatt og Murphy være tre av ingrediensene, dog er det flere som vil krige for poengene. Ingen virkelige enere i denne lagdelen. Aller fremst vil storskårer Wood garantert spille. Om han får noen med seg i et annet system, bør det være Roofe eller splitter nye Hernandez.


Gjensyn med Robert Green?

Jeg tror nok JFH velger å spille med en fast målvakt, Smithie. Men det fins ingen tvil om at Ingram holder samme høye klasse! De fire foran er antagelig Onuoha og Caulker, Bidwell og Hall - som er de samme som starta mot Watford (2-0) sist lørdag. Lynch og Perch er nærmest av de andre. Motoren vil heller ikke bli særlig endra siden Watford-kampen. Cousins, Chery, Luongo, Henry og Gladwin vil alle delta i kampen, og kanskje El Khayati og Shodipo. I front skal Polter, om han ikke besitter en liten skade, være et klart valg. Den svære tyskeren herja med Watford, skåra et flott mål, nikka i tverrliggeren. Uten skader vil han være et gedigent pluss denne sesongen! Washington er nærmest som makker, men her vil kamputvikling spille en rolle.

Litt snadder for statistikerne blant dere: Vi har ikke tapt de siste 4 kampene mot Leeds. Både hjemme og borte har vi 1-1-0. Vi har ikke vært mye å skryte av i åpningskampene de siste åra, kun èn seier og fire tap. Så kan vi skylde på at tre av kampene var i PL - hvis vi gidder! Leeds har 2-1-3 de siste seks, men på de seksogtjue åpningskampene før det igjen, tapte de kun tre. Ikke verst! 

Jeg har litt trua på lunsjkampen vår søndag. Ikke for det, kampen vises på tv og det er ikke vår greie, liksom. Men det er noe nytt og friskt nå, virker det som. Jeg ser for meg en ettmålsseier og tenker mest på 2-1. Viktig med en seier (og gjerne godt spill) for å få skuldrene ned der de hører hjemme. Tre poeng følges gjerne av flere i de neste kampene.