Av STEINAR SÆTHER

Ingen miner var gjenglemt på Loftus Road, alle var fjernet - ingen å tråkke på, da vi lekte oss til 3-0 over Brentford. Spillet sitter mye bedre nå enn tidligere, særlig hjemme, og når David Hoilett for anledningen kunne spilt i Barcelona-drakt, så var verden vår sist lørdag. 

Langtur i dag, helt opp til Deepdale i Preston by. Laget til Simon Grayson er plassert rett over oss som nummer 10 med 2 poeng mer. Tallene som viser hele bildet sier uspennende 13-13-11 og 35-34. Deler vi opp disse igjen får vi 7-7-4 og 17-15. Ålreite tall, men da skal dere vite at Lilywhites kom fra 1-5-3, som igjen sier at de siste 9 kampene hjemme har gitt 6-2-1. Formen på Djupdalen er per definisjon veldig god! Ute av byen er de heller ikke så verst med 6-6-7 og 18-19.

Ser vi på hvem Grayson og hans menn har slått hjemme, er det kun Hull av lagene innafor sluttspillssona de har slått (1-0 fjerde juledag). En U helt tilbake i august mot Boro og det samme mot Cardiff og Brighton, alle 3 i kategorien 0-0. Derby vant 2-1 der oppe. Nærmeste divisjonsrival Blackburn vant med samme siffer i november. Av disse resultatene og motstanderne nevnt, er det ingen grunn til å kjempenervøs.

Litt usikker på hvem Grayson velger mellom stengene i dag. Jeg tipper Lindegaard blir kjørt inn foran Kirkland..? Forsvaret er etter mitt syn den sterkeste lagdelen. Navn som Clarke, Huntington, Cunningham, Reach, Woods og Wright spiller majoriteten av kampene. Kunne nevnt belgiske Vermijl også, men brukes like gjerne i vingposisjon i 3-5-2. Midtbanen er svakere, men det Grayson ofte gjør er å hente opp en rask mann fra forsvaret (som belgieren) og ditto hente ned en angriper sånn at leddet blir styrka. Men for all del, merk dere navnet på reggae-mannen Johnson. Angrepsrekka Gallagher, Doyle og Hugill - en må på benken - er sånn passelig farlige. 13 mål til sammen.

Viktig å vite: Grayson må forholde seg til flere skader. Minst 5 mann er ute, 2 til kan være det samme samt at 1 er suspendert. 4 av disse ville vært åpenbare kandidater til kampstart. Grant Hall og Ben Gladwin er fortsatt skada men, simsalabim, Jack Robinson er faktisk friskmeldt. Nå trur jeg ikke at Hasselbaink starter med Robinson ettersom vi har vært strålende bakover med det samme mannskapet to kamper på rad. Maks innhopp, er min spådom.

Ganske hyggelige tall mot Lilywhites, 4-6-1 fordel oss, i høst på Loftus Road endte det målløst. På Deepdale er vi ikke helt i lodd, siste seier tilbake i 1980 - året jeg blei konfirmert! Ny konfirmasjon i dag?

Jeg stoler fortsatt ikke helt på gutta, særlig ikke borte. Forrige seier var for 2 måneder siden, da 3-0 over Rotherham. Lite å skryte av siden. Jeg trur kanskje ikke vi taper og vil kanskje sette UB på kupongen.