Av STEINAR SÆTHER

Om vi ser vekk fra Everton-kampen er vi på riktig vei igjen. En uavgjort og to seiere på de tre siste kampene, hvorav bortekampen sist i Ipswich blei veldig bra etter hvert som kampuret tikka framåt. 3-1 var ergo fullt fortjent!

Men vi sliter litt nå ettersom Joey Barton måtte ut med skade på Portman Road, og fra før er jo vår argentinske helt Alejandro ute til sommer`n mens Jenas og Hoilett ikke ventes klare enda.

Diakite
Benayoun er også veldig usikker. Det betyr at Harry har måtte vise Samba Diakitè en vennlig gest ved å kalle ham inn til tjeneste på a-laget igjen etter lang tids, kremt, fravær. Utestengelse er vel et annet ord.
Traorè forblir også på benk eller bane. Begge er jo også blitt linka vekk fra QPR, men det skjer garantert ingenting før etter denne kampen og Harry veit utkommet av skadene; tida det tar.

Ujevne gjester
Terrierne fra Huddersfield biter ganske ujevnt fra seg. 9-7-9 og 35-29 gir en grei tolvteplass med 34 poeng. Borte tar de poeng i nøyaktig halvparten av kampene, dog er tallene 3-3-6 og 11-14. Den ene av fire U`er hjemme kom allerede i andre serierunde mot oss, 1-1. Formen akkurat nå er seier og U hjemme og tap og U borte - om vi ser seks kamper bakover i tid. Slo forøvrig ut fiskerne fra Grimsby i FA-cupen 3-2 borte.

For å avslutte statistikksnakket: Det er fint å tenke på at sida femtitallet, ja femtitallet, har vi på tretten seriekamper ikke tapt for terrierne på Loftus Road! Sesongen 99/00 tapte vi overraskende, det var en spøk, 0-1 i FA-cupen hjemme - "og dett var dett", som bestefaren min sa.

Nahki Wells
Manager Mark Robins har enkelte utfordringer laguttaksmessig. Fem mann er garantert ute. Toppskårer Vaughan med så langt 12 mål blir kanskje ikke klar etter noen kampers skadefravær. Forrige helg (1-0 over Millwall) spilte de med spissen Paterson og midtbanemannen Ward i angrep fra start. Kampvinner blei dog Nahki Wells, spissen som Robins henta fra stjernestatus i Bradford City, og som ryktene ville selge til oss - og som Harry dernest avkrefta sin interesse for. En tjuemynt på at han starter lørdag mot oss i stedet for Ward. Robins har også henta inn spissen Joe Lolley fra Kidderminster, en lovende 21-åring.

Midtbanen vår blir trulig seende sånn ut: Phillips, O`Neil, Henry, som erstatta Barton på en god måte sist, Kranjcar og Carroll. Denne femmer`n skal være godnok til å hindre de farligste framstøtene til midtbaneterrierne, hvor særlig Adam Hammill sine nest siste-pasninger kan være en nøkkel til suksess.

Jeg ser for meg en ny førsteomgang til 0-0 i stil og 2-1 til oss når kampen er ferdig, alternativt "bare" 1-0 til oss.


September 2002. Vårt forrige hjemmemøte med Huddersfield, der scoringer av Danny Shittu, Tom Williams og Clarke Carlisle sørget for en enkel 3-0 seier på Loftus Road.